300 Lira Vs 2000 Lira

Emg 81 60 set takıyorum yakın zamanda. Tabi taktırcak bir yer bulabilirsem düzcede :) gt 10u sattım şimdi analoğa geçiyorum bakalım neler olcak
 
Arkadaşlar taktık emg leri. Analog setupa da geçtim yavaş yavaş. Yanlız sanki gain emg kere gore az. Daha sert bekliyordum. 12. Telden sonra falan en alt iki telle bend hareketini yapınca acayip dalgalı çıkıyor ses. Acaba entonasyon sap ayarı vs sorunu mu var yoksa manyetiklerde mi sorun var yanlış bağlantı vs?
 
Sadece boss sd1 ile denedim. Farklı amfi ile denedim. Sd1 siz denedim. Ama farketmedi. Ama dün gitarı hiç bi yere bağlamadan çıplak sesiyle kulağımı yaklaştırıp dinlediğimde yine aynı dalgalanma yı falan duydum.
 
daha önce de yazmışım ama cevaplamayı unutmuşum :) Büyük ihtimal entonasyon bozuk.Akort aleti varsa tek telde notaları kontrol edin açık olarak çaldığınızda normal olsa bile klavyede aşağıya indikçe akortu kaymaya başlar.Yada herhangi bir akoru 1. perde pozisyonundan başlayarak ileriki pozisyonlara doğru çalın ilerledikçe ses bozuluyor mu duymaya çalışın.En sağlıklı yok iyi bir akort aleti ile teli akort edin ve boş tel ile 12. perde ve 12. perde harmoniği arasında fark var mı ona bakın.
 
Yapabiliyorsan neden olsun. Entonasyon çok zor değil zaten. Ec1000 geçen sene kullanmıştım ama sanırım köprünün arkasında ki küçük vidalardan entonasyonu. Videosu vardır illa ki.
 
Geri
Üst