M-Audio ses kartına mixer bağlama

M-Audio ses kartım var audiophile 24 96..
Behrinher Xenyx 802 mixerime nasıl bağlayabilirim.?

Benim yaptığım biçim:
Main Out ları ses kartının 2 tane -in- girişine bağlamak oldu sadece..

**Ama ben aynı zamanda phones/control room özelliklerini kullanmak istiyorum.**

**Yada monitorlerimi nereye bağlıcam?**
Ses kartının -out-una mı yoksa,mixerin neresine bağlamalıyım?


(bikaç şey denedim ama kayıt esnasında istemediğim dip sesler yada gelen sinyali tekrar mixe gönderme gibi sorunlar yaşıyorum....)

**En temiz şekilde nasıl bağlarım?**
 
O mikserde Main out ile control room ayrı ayrı buslarda olmadıklarından monitörlerini yine ses kartının çıkışlarına bağlaman en mantıklısı. Control Room u kullanman sana ek bir kazanç getirmeyecek sadece miksere gelen sinyalleri duyacaksın ki o sinyaller ses kartından da geliyor aynı şekilde. Bir fark yok yani. Ama işte bilgisayardan gelen sesleri de duymak istersen miksere bilgisayardan giriş yaparken o dip sesler oluşur en garantilisi ses kartı üzerinde kalması çıkışların.

Bu bağladığın en temizi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Analdım Teşekkür ederim ama yanlız, gitarist çalarken davulu duymasını istiyorum.

Yani amfi ile kayıt yaparken, içeri de amfisinin başında olacak,davulaı duymalı haliyle.

Sorun bu yüzden aslında.. :S
 
Gitariste ses kartının kulaklık çıkışından bir kulaklık vereceksin böylece hem davulu hemde kendi o an çaldığı gitarın mikserden geçip ses kartına girmek üzere olan halini duyacak. Hepiniz mutlu olacaksınız.

Burda dikkatini çekerim gitaristin duyacağı ve sizin duyacağınız ses kayıt edilen değil mikserden geçmiş olan ses. Bu bir adım sonra analog tan dijitale çevrilip kayıt ediliyor. Burdada haliyle seste belli değişimler yaşanması mümkün yani kalite bazında.

Ben o sesi duyurmak isterim dersen tavsiyem duyurma gecikmelerle başın belaya girmesin.

İyi günler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
"Gitariste ses kartının kulaklık çıkışından bir kulaklık vereceksin böylece hem davulu hemde kendi o an çaldığı gitarın mikserden geçip ses kartına girmek üzere olan halini duyacak. Hepiniz mutlu olacaksınız. "
ozaman kulaklık aktif olunca monitorlerim pasif oluyor.

ses kartım m-audio 2496

ozamanda ben mixi duyamıyorum :/
sanırım bu iş 32 filan kanallı mixerlerle oluyor.. hmm
 
Bu durumda geriye kalan tek seçenek o stereo çıkışı bir kabloya toplayıp onuda çoğaltıcı ile iki çıkış haline getirmek sonrada onu dağıtmak.

32 kanallı mikserle de olur evet.
 
Durun abi ne yaptınız ne gerek var 32 kanallı mixere forumda bir arkadaşa anlatmıştım ama bulamadım şimdi araştırmaya vaktimde yok kısaca yazayım hemen.

Ses kartı çıkışı--->Mixer Stereo Aux Return(bilgisayardan gelen sesleri duymak için mixerdeki Aux Return potansını açman gerekiyor)

Mixer External Aux Send(Send yazıyor sanırım seninkinde)---> Ses kartının sağ/sol girişi(mono çıkacaksın buradan stereo kayıt yapamayacaksın)
Ses kartına mixerden ses göndermek istediğin zaman mixerden içeri gidecek seviyeyi belirlemek için kullandığın kanalın FX potlarından açman gerek

Mixer Main Out---> Monitörler

Phone/Ctrl Room çıkışına da -->Extra olarak kulaklık bağlayıp sesini kontrol potansıyla açıp kapatabilirsin istersen. Yalnızca kulaklıktan duymak istediğinde ise monitörleri kapatman veya sesini kısman gerekecek.

Böyle olmalı.

Bu kadar yazdıktan sonra başlığı da buldum anasını satayım :D

http://www.turkrock.com/ftopic63333.html+802

Haydi kolay gelsin. İyi kayıtlar
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Abi süper bi analtım olmuş. Hakikaten şimdi sorularıma cevap alabildim :)
Şimdi dıaşrı çıkıcam akşam eve gelince deneyeyim.
Çok saol =)
 
Abi o alette stereo aux varmı onu çok merak ettim şimdi benim bildiğim aux mono olur. Bu alette de 2 ayrı aux send varmı bilemiyorum. Bana yok gibi geldi.
 
Skull_KruSher demiş ki:
Mixer External Aux Send(Send yazıyor sanırım seninkinde)---> Ses kartının sağ/sol girişi(mono çıkacaksın buradan stereo kayıt yapamayacaksın)

Burdan bakıldığında iki girişe kayıt yapabilmek için iki mono çıkışımız yada bir stereo çıkışımız olması gerekli fakat ortada sadece bir adet mono send var yani kayıt için tek mono kanal yapabilecek buda kayıp olabilir bazen hani iki kanal kayıt yapmak isterse insan. Ben bunu kastetmek istemiştim.
 
Eheh ifadede problemler yaşadım sanırım. Yani kartın kapasitesini düşürür böyle bir bağlantı. Bence pek pratik değil. Onun dışında evet aynı şeyi söylüyoruz :D
 
Merhabalar, ben de benzer bi problem yaşıyorum, behringer ub1832fx-pro mixerim m-audio 2496 ses kartım var. Ses kartımın çıkışını tarif ettiğiniz gibi, aux returne, girişini de aux send'e bağladım. Yalnız şöyle bir sorunla karşılaşıyorum, vokal kaydı için sessiz ortam sağlamam gerekiyor, control ve kayıt odam olmadığından aynı ortamda yapmam gerekiyor. Bu bağlantı şekli ile kulaklığa mikrofonun sesi gayet güzel geliyor ama bilgisayarın sesini alamıyorum, ve kaydı imkansız hale getiriyor bu da. Dikkatimi çeken bir şey var, kulaklığın sesini ayarlayabildiğimiz aux send potansının haricinde "conrtol room & phones" diye bir potans daha bulunuyor ve bununla da yine açıp kapanabiliyor kulaklık sesi ve olunda bir grup tuş var bir karenin içine çizilmiş ve okla potansı gösteriyor. yanlış anlamıyorsam ctrl room/phones'a gidecek olanları belirliyor, cd/tape, sub ve main tuşları var ve aux return tuşu yok. yani bu mixerimin aux returne bağlı olan bilgisayar çıkışımı kulaklığıma yönlendiremeyeceğim anlamına mı geliyor, bu sorunu çözebilmem için yapmam gereken nedir?

Yarın sabah kaydımız var, çok acil yardımınza ihtiyacım var arkadaşlar, şimdiden teşekkürler...
 
Bak orda 3 butün var altlarında da nerenin sesini kulaklığa göndereceğini yazıyor. Main mix, Sub ve Tape yazıyor sanırım.

Main mix tuşuna bas kulaklığa gidecek volümü aç dene muhtemelen olur, yalnız main mix slideri düşük seviyedeyken olmaz ne kadar açarsan o kadar aynısı Tape ve Sub için de geçerli.

Bir de kulaklık potansının altında ki kırmızı ışığın altında bir düğme var ne yazıyor okuyamıyorum ama işkillendirdi beni onda da birşeyler olması muhtemel.
Kolay gelsin
 
FX send den m - audionun left mono girişine yönlendiriyorum ben.
sonra mikrofon sesini yeteri düzeyde (-5,-7 dB)
açtıktan sonra kayıda başlıyorum mis gibi oluyor. Yani kulaklıktan da ses alabiliyorum.

Ses kartının outları aux returne bağlı.
"cd tape" tuşlarıda kapalı.

Bendeki alet behringer xenyx 802.
 
selam dostum. bende de aynı ekipman var. ama kayıt yaparken kaydettiğim kanala diğer kanallardaki sesler de karışıyor. me_thus un dediği gibi yapmıştım ben de ama benim istediğim genel sesi de gitarı da mixerden kontrol etmek. acaba bilen var mı. bütün kablolar mixere bağlıyken kayıtta diğer kanaların seslerini almadan gitarı almasını nasıl sağlayabilirim. (tabiiki diğer kanalları da duymak en önemlisi). bilen varsa çok sevinirim.
 
Bunun için bağlantılarını şu şekilde yapman gerek:

Mikserin ana çıkışını hoparlörlerine gir. Ses kartının ana çıkışını mikserinin herhangi bir girişine gir. Kayıt edeceğin enstrümanı mikrofonu da bir diğer kanala gir. Mikserin aux çıkışını ise ses kartının girişine gir. Kayıt edeceğin kanalı aux a istediğin miktarda gönderirsen. Sadece onu kaydedersin ayrıca genel sesi ve gitarı mikserden kontrol edersin.

Bu yöntemin tek dezavantajı aynı anda iki kanal kaydetmek istiyorsan ve mikserinde iki farklı aux send yoksa yapamaman. Ama genel olarak çok ihtiyaç duyulacak birşey değil bu.

Kolay gelsin.
 
Geri
Üst