Akustik Gitar+ Vokal Kaydı Için Yardım!

Herkese iyi akşamlar.Geçen yıl PreSonus AuidoBox iTwo ses paketi almıştım.Lakin ilgilenemedim üniversite yüzünden.İlgilenecek zaman bulduğum için yeniden başlamak istedim.Çok yeni olduğum için sorduğum sorular saçma gelirse kusuruma bakmayın.
Akustik Gitar: Lag tramontane t66dce
Mikrofon: Presonus M7
Referans Kulaklık: Presonus HD7
Ses Kartı:presonus AudioBox iTwo
Program: Cubase LE AI Elements 8
Şöyle ki ses kartına bütün bağlantı kablolarını taktım.Gerekli driverlerde kurulu.Program üzerinden de ses kartı için ayarlamaları yaptım.Amacım akustik ve gitar kaydı olduğu için cubase vst connection kısmını tam yapamadım.İnput ve output kısımlarından hangisi mono veya stereo olması gerekiyor.Ses kayıt aldıktan sonra sesin kulaklığa mono ulaşması normal mi?Ayrıyeten kayıt alırken gitarın ve mikrofonun sesi kulaklığıma gelmeli mi?
Örneğin mikrofonun sesini sona aldım diyelim mix(ayarın ilk sınırı Inputs son sınırı Playback) ayarınıda playback ayarına getirdiğimde mikrofondan çıkan ses kulaklığa anlık ulaşıyor.Aynı şekilde gitarda da böyle. Kayıt alırken vocal ve gitar sesi kulaklığa gelmeli mi? Yoksa kulaklığın amacı kayıt aldıktan sonra kayıtda düzenleme yapmak için mi?
Aklıma gelen sorular bunlar şimdiden okuma zahmetine giren ve yorum yazan arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum.
 
Geri
Üst