Batman: The Dark Knight (2008)

Pepper_Keenan demiş ki:
Kesinlikle katılmıyorum. Daniel Day-Lewis'i There Will Be Blood'dan sonra herkes konuştu mesela. Adam öldü mü? Hayır, ama performansı süperdi. Heath Ledger ölmeseydi bence gene Joker'i konuşuyor olurduk. Son yılların en iyi performanslarından çünkü..
Tim Burton'lu Batman filmlerini beğenen biri olarak Dark Knight'a karşı önyargılarım vardı.Zaten Batman Begins'i de pek beğenmemiştim.Çünkü sadece Batman'in hikayesini dinlemek biraz sıkabiliyordu.Hatta Jack Nicholson'ın performansının aşılmayacağı düşüncesindeydim,ta ki Heath Ledger'ın performansını izleyene kadar.

JN'nin jokeri ile HL'nin jokeri arasında bariz farklar mevcuttu.Hiçbir şekilde Heath Ledger joker olmaya çalışmamıştı,karakterle bütünleşmişti.Evet,filmi beğenmemin en büyük sebebi de Joker'di.Üstelik Joker'in olmadığı sahnelerde sıkıldığımı da belirtmeliyim.Heath Ledger'ın toprağı bol olsun.
 
yorumların hepsini okudm arkadaşlar. bence jack nicholson gibi bi ustanın ardından sergilenebilecek en iyi performanstı. heath ledger ölmeseydi de bu denli övgüyü hak ederdi diye düşünüyorum. keza filmin çekimleri esnasında 2 saat uyku uyuması ve bunun üzerine yaşadığı sorunların ardından kullandığı uyku ilaçları ve özel hayatında yaşadığı sorunlar sonucu aldığı ilaçların etkisiyle öldüğü söylenmekte. umarım oscarı alır çünkü hak etti...
 
Salı günü izledim. Çok beğendim. Bu Batman filmi eskilerinde olduğu gibi gotik-fantastik değil. Daha gerçekçi. Daha hareketli. Daha çarpıcı. Heat Ledger'ın neden rolünden sıyrılamadığını izleyince farkediyor insan. Joker gerçek olsa bu kadar olurdu heralde. Dvd'si çıksında arşive koyayım. Süper...
 
bilemem çizgi romanını pek de ilgilenmem lakin bu filmden sonra nasıl kahraman yaratılmaz anladım.
komedi :=))
bu ne ya:=))
eleştirmeye girsen seçim sonuçları gibi uzar konu....
 
3.film 2011 de çekilmeye başlanacakmış. Umarım Riddle falan olur düşmanları arasında. Bir ara söylenti çıkmıştı, Riddle karakterini Jonny Deep oynacak diye... Yalanlamıştı "yok olm öyle bişi :p" diye. Bu arada Jonny Deep yeni Karayip Korsanları filmi için 50 MİLYON DOLAR almış. :D

İç ses: OHAAAAAA !!!
 
emptyspiral demiş ki:
yeni joker joseph gordon-levitt olacak diyorlar ama resmileşti mi emin değilim. heath ledger'a cidden benziyor bu adam. bence yerinde bir seçim olacaktır.

Bir de Joseph Gordon-Levitt'in muhteşem bir karakter oyuncusu olması var: Manic, The Lookout ve daha da önemlisi Brick, Inception, 500 Days of Summer.... adam iyi. Bir tek daha Mysterious Skin'i izleyemedim, ama "Kötü Eğitim" tadında bir film olduğu için adamın güldür güldür oynadığına şüphem yok.
 
Keşke Batman'in; Long Halloween, Dark Knight Return, Year One, Arkham Asylum, R.I.P (daha var ama isimlerini unuttum), çizgi romanları Türkçe'ye çevrilse. Aslında Gerekli Şeyler yapabilir, ama bu yılın sonuna kadar sadece Marvel'in bir kaç çizgi romanını çevireceklermiş. :(
 
Nolan, Riddler rölü için Leonardo DiCaprio'yu düşünüyormuş. DiCaprio olursa Riddler'in karanlık yüzünü nasıl yansıtacak çok merak ediyorum. 3.filmde tek düşman Riddler olmayacaktır bana göre.
 
İzlemeyen varsa, Batman Under the Hood adlı animasyonu tavsiye ediyorum. 2.Robin/Jasın Tood'un hayat hikayesini anlatıyor. Ölümünü, kafayı sıyırışını vs... Es geçmeyin derim.
 
Christopher Nolan'ın Batman serisinin üçüncü filminin adı sonunda açıklandı! Yeni film Dark Knight Rises adı ile vizyona girecek.

Serinin üçüncü filmi ile ilgili birçok bilgi de yapımcılar tarafından yayınlanmış durumda. Bu bilgilere göre, Heath Ledger'ın efsanevi performansına en sevilen kötü karakter olan Joker, oyuncunun ani ölümü sebebiyle yeni filmde olmayacak. Ayrıca üçüncü filmde olması düşünülen The Riddler(Bulmacacı) karakteri de filmde yer almayacak.

Yönetmen Christopher Nolan, yaptığı açıklamalar ile birçok konuyu açıklığa kavuştururken akıllara yepyeni soru işaretleri getirmeyi ihmal etmiyor. Nolan'a göre önceki filmlerde olan birçok karakter yeni filmde de olacak, hikaye onlar üzerinden gelişecek ancak yeni karakterler de Batman'in yükselişine dahil olacak. Bu açıklamaların ardından akıllara, Gotham'ın eski savcısı yeni suçlusu Harvey Dent'in hikayede çok daha aktif bir rol olacağı geliyor.

Film hakkında daha birçok dedikodu mevcut. Ancak kesinleşmiş detaylar şimdilik bunlardan ibaret. 2011 yılında New Orleans ve Chicago'da çekimleri yapılacak film, 2012 yılı yaz aylarında gösterimde olacak.

http://www.sinemalar.com/haber/1569/Yeni-Batman-Filminin-Adi-Belli-Oldu/
 
Geri
Üst