Bir preamplı seskartı almak istiyorum yardım ednn

1-Ben bir preamplı ses kartı olarak M-audio mobile pre usb almayı düşünüyorum sizce bu alet nasıl performans verir?iyimi?yoksa ne önerirsiniz
2-2tane mikrofon alıcam 100 ytl ye
3-Benim bir elektro gitarım var diyerini de bir arkadaşınkını bağlıycam
4-peki butun kablolar dahil bana kaça patlar?
5-Bana birde bu alete uygun bir program da önerirmisiniz ben birde m-audio 49 alıcam hepsine uygun ve kanallar yetmezse tek tek yapıcam hepsini de birleştirebileceğim bir prog?
6-gitarı falan parça gerektirmeden girebilirmiyim(sade jak)
7-Bunlarla amatör de olsa bir home studio kurulabilirmi?
Saygılarımla...
 
Amatör kalite ile kafanda kurduğun şey ne bilemiyorum ama evet bunlarla olabilir tabiki fakat harikalar bekleme. Ekipmanla beraber tecrübenin de gelişmesi lazım iyi kayıtlar için.

1- o kartın usb giriş formatı 2.0 ise pek problem yaratacağını düşünmüyorum ama 1.1 üzerinden bağlanıyorsa tavsiye etmem firewire yada pci bir kart tercih et. Bunun dışında fiyat performansı iyi sayılır.

2- burda bir soru yok aslen o mikrofonları sadece vokal kaydetmek için kullanacaksan vokalistleri götür alma imkanınız olan şeyleri denesinler aralarından hangisi seslerine en çok yakışıyorsa onu alın.

3- Bağla :D

4- Valla tam olarak ne kadar kabloya ihtiyacın olacak burdan söylemek mümkün değil ve kablolama da önemli bir stüdyo parçasıdır. Kaliteyi değiştirdiğine emin olabilirsin. Ne kadar harcayabileceksen o kadara patlar diyeyim.

5-Reaper diye bir program var google da aratırsan görürsün bedava tam sürüm ve Cubase gibi programların yapabileceği nerdeyse herşeyi yapabiliyor. Kırık programdan sa bunu tercih et. Sen özelliklerini kullanamadıkça daha detaylı program sana birşey kazandırmaz. Aksine zaman kaybettirir bu nerde şunu nasıl yapacağım diye.

Midi klavye olarak güzel tercih alınabilir.

6- Girarsin girmesine de tatmin edici sonuç alamayabilirsin kartta varmı bilmiyorum ama Hi-Z,Yüksek empedanslı veya instrument girişi varmı bak eğer varsa girebilirsin.

7- Başta da dediğim gibi evet kurabilirsin ama bunlarla yetinemeyeceğini aklında tut ilerde daha başka şeylere de ihtiyacın olacak.

Kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Me_ThuS kardeş yorumun için sağol bu aletin 2 xlr inputu,2 1/4'' ins/line inputu var 1/8'' stereo mic inputu,1/4'' unbalansed output ları var 2 tane 1/8''stereo line outputu var ve usb portu artı 2 channelin gain controlu ve headphone gain controlu var.
2 x 2 16-bit/48kHz analog I/O


2 microphone inputs (XLR balanced) with 48v phantom power


stereo microphone input (1/8”)


2 high-impedance instrument/line inputs (balanced/unbalanced 1/4” TRS)


2 mono line outputs (1/4” @ -10dBV)


stereo line output (1/8”)


stereo headphone output with level control knob


gain control knob for each input channel (+40 dB max)


zero-latency hardware direct monitoring (mono/stereo) with software level control


USB-powered for total mobility


includes Ableton Live Lite music production software, so you can make music right away





sampling rates (kHz): 8, 9.6, 11.025, 12, 16, 22.05, 24, 32, 44.1, 48

frequency response: +/-0.8 dB, 20Hz to 20kHz

signal-to-noise ratio: -88dB, A-weighted

dynamic range: 88dB, A-weighted
Bu arada usb çıkışının kaç olduğunu bulamdım ama herhalde bu aletin ses kalitesi bir standart pc mikrofonundan iyidir bu alete http://www.m-audio.com/products/en_us/MobilePreUSB-focus.html buradan ulaşabilirsin yorumlarnı ve nızı bekliyorum
THD: 0.013% (-78 dB) @ -1dBFS, 1kHz

USB recording: 16-bit/44.1kHz > 2-in/2-out
16-bit/48kHz > 2-in/2-out
 
Evet bu aletin ses kalitesi standart pc mikrofonundan daha iyi orası kesin. Başlangıç için size yetecek bir kart fakat bütün girişleri aynı anda kullanamazsın. 2 mono kanal kayıt için başlangıçta yeterli bir arabirim. Fasttrack Pro veya bu tercih edilebilir ki benim tavsiyem diğerinden yani Fasttrack ten yana.

Kolay gelsin.
 
Geri
Üst