Konservatuarda Kulağımı Denediler, Kalakaldım

Bundan 20-25 sene önce konservatuara bir arkadaşım götürdü , piyanist çocuk , hadi kulağını deniyelim dedi , 10 notaya birden basıp , hangi notalara bastım diye sordu , hiç beklemediğim bir şeydi , hiç bir şey söyleyemedim , bu içimde ukte oldu.

Hayatımda toplam 3 saat müzik yapmadım , ne akord edebiliyorum , ne de başka bir şey.

Arkadaş , radyodan akord filan bulurdu.

Geçen gün , klasik gitarda jaco pastorius un bir melodisini buldum , inanılmaz hoşuma gitti , 100 liralık gitar , bana müzik dinlemenin çok üstünde zevk verdi.

Bu bana 25 sene sonra yine başlayabilirim diye bir enerji verdi. Ne dersiniz , piyano sınavını geçmek, bundan sonra mümkün olur mu ?

Aslında jazz bas kopyası istiyorum , ama yurtdışında ne olduysa 60 euro ya sattıklarını simdi 120 euro ya satıyorlar. Zaten euro 5 e katlandı , bir de enstruman 2 ye katlanınca al sana 10 kat masraf
 
bi kere 10 notaya basıp hangi notaya bastım diye soran arkadaşınız bu işten pek anlamıyor gibi gözüküyor.(eğer öyle sorduysa) Notaların seslerini akılda tutmak için absolut kulak olmak gerekir.(Ne olduğunu bilmiyorsanız araştırabilirsiniz.)
Konservatuar için üst yaş sınırı 23 olur genelde fakat müzik eğitimi için illa konservatuar okumaya gerek yok. Merakınız gitar üzerineyse onun üzerine hoca bulup eğitim alabilirsiniz illa da piyano öğrenmek zorunda değilsiniz sevgiler :)
 
Geri
Üst