Elektro Gitara Yeni Başladım...

Arkadaşlar tekrar merhaba,

Bugün tam iki ay oldu elektro gitar çalışmaya başlayalı. Herhangi bir hocadan şu ana kadar ders almadım. Bir süre daha alamayacağım. Kromatik standart egzersizlerde (1234 diye giden) 300 bpm e kadar ulaştım ancak serçe parmağın kasları hala bütün klavyeyi gezerken 2-3. dakikasında ağrıyor (el serçe parmak kası mı deniyor bilmiyorum). Günde ortalama 5 saat çalmaya başladım son dönemlerde.Haftada bir gün ara veriyorum. Haftasonları bazen 8-10 saate yakın çalışıyorum. Blues çalmak istiyorum. Bonamassa, Clapton, Hendrix, Gilbert, Zeppelin dinliyorum.

* Öncelikle kas ağrısı hala normal midir? 2 ayda, el, parmak ağrılarının geçmiş olması gerekir gibi bir süre var mı? 36 yaşındayım ama 20 senedir hergün 10 parmak klavye kullanıyorum. Oyun oynuyorum. Sol el parmaklarım çok tembel sayılmaz aslında.
* 300 bpm bu süre için az mıdır? Daha mı ilerleme kaydetmeliydim? Bunun bi minimum eşiği var mıdır?
* Petrucci rock dicipline den bir-iki right hand egzersizi çalışıyorum. Guitar workout burada da ilk 24 egzersizi aralarda bazılarını es geçerek çalışıyorum. Neredeyse her gün bunu da 200 bpm de çalışıyorum..
* Sağ elim hala çok zayıf. Tellerde birer ikişer geçerken sık hata yapıyorum.

Fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Geri
Üst