Forumdaki 10. Senem

Arkadaşlar Merhaba;
16.12.2017 tarihi itibariyle forumdaki üyeliğimin 10. senesini doldurmuş bulunmaktayım. Bu gönderide size 10 sene boyunca neler yaşadığımı kısaca anlatmak istiyorum. Sene 2004 lise yıllarımın ilk günleri, müzik piyasası deliler gibi hareketli. Yurt içinde Demir Demirkan, Ogün Sanlısoy, Mor ve Ötesi almış gitmiş, yurt dışında da Korn, Papa Roach dinlemeyeni dövüyorlar adeta :). O zamanlarda adsl yok tabi 56k modemle çevirmeli bağlanıyoruz. Malum müzik kanalları ne gösteriyorsa biz de onu dinliyoruz. E ergenlik biz ne yapalım? Aldık gitarı elimize başladık çalmaya. Arkadaşlarla grup, lisede grup derken yaş büyüdükçe tarzlar gelişti çevre değişti.
Mp3 çalar furyası geldi herkes taktı kulaklıkları kendini toplumdan soyutladı. Bir yandan da iyi oldu anti-shock'lu cd çalarlardan kurtulmuş olduk:). Abilerle kuzenlerle albumler paylaşıldı "Metallica bozmuş kanka" tarzı konuşmalar her köşe başında yapılır oldu. İnternetin yaygınlaşmasıyla da herkes müziğe bir şekilde erişti. Erişti de müzik internetin hızına erişemedi. Her şeye rağmen müthiş bir yüzyılda yaşıyoruz. Teknoloji ve piyasanın evrimine canlı tanıklık ediyoruz.
Tam o yıllarda forumla tanıştım. Aslında ilk birkaç sene sadece takip ettim. Bizlerden yaşça daha büyükler neler yapıyorlar? ne gibi ekipmanları var? kayıt nasıl yapılır? hangi marka gitar? hangi marka pedal?
Gençlik ateşi bir başka hocam taksim tünel civarındaki müzik dükkanlarına ağzımız açık bakıyoruz. Lise öğrencisinde para ne gezer? Vitrindeki ekipmanların üstüne nur inmiş ilahi bir parlaklığı var sanki.
Lise bir şekilde bitti. Üniversite yılları toyluk zamanları. Harçlıklardan biriktirilmeye çalışılan paralar, haftasonları küçük izbe mekanlarda çalmaya çalışmalar... Hayalimdeki gitarı 2 sene yemeden içmeden para biriktirerek güç bela aldım (zamanında 2200 dolar. Dolar 1.60 ₺). Aldım da çalmaya kıyamadım. Mutlaka bu yazıyı okuyan birkaç kişi beni anlayacaktır. O paranın birikmesi, senelerdir hayalini kurduğun şeyin gerçekleşmesi başka bir şey.
Gel zaman git zaman üniversite de bitti(6 sene), çalışma hayatı başladı. Şimdi ekipmanlarıma senede sadece 40 gün zaman ayırabiliyorum. Sadece zaman sıkıntısı değil mesele 2500 km uzaklık. Artık geceleri uyumadan önce ara sıra bakabiliyorum foruma. Çok ta yazmam. Hatta neredeyse hiç yazmam.
Şimdi çevremdekilere müzik sevgisini aşılamaya çalışıyorum. Burada da mutlaka genç kardeşlerim vardır. Arkadaşlar lütfen içinizdeki amatör ruhu kaybetmeyin. Zamanınızı iyi değerlendirin. Düzenli olun her şeye herkese zaman ayırın. Ben yapamadım siz yapın diyorum. Haytalık yapmayın :pompous: Hedefinizi iyi belirleyin. Mutlu olabileceğiniz bir meslek seçin.

Sağlıcakla kalın sevgili kardeşlerim ağabeylerim.
Nice 10 yıllara
 
Son düzenleme:
Geri
Üst