Uçakta Hardcase Ile Gitar Taşımak

Yakın zamanda uçakta gitar taşımayı başarabilen var mı? İstanbul'dan İzmir'e gideceğim uçakla. Gitarımı da yanıma alayım diyorum ama şu ek koltuk alma veya kargo kısmına verme olayı düşündürüyor açıkçası. Gitarım Gibson Les Paul. Biliyorsunuz bu gitarlarda da kronik headstock kırılması hastalığı var. Ne yapsam bilemedim açıkçası. Hardcase ile beraber el bagajı olarak almak için hiç mi şansım yok?
 
Merhaba, gitarinizi alirisiniz yaniniza basustu dolabina da koyarsiniz. Arkadasim cellosunu tasiyor bu sekilde surekli. Bir baska cozum gitariniz icin ATA tipi case alin (ornegin warwick rockcase) bu caseler ucak tipi oldugundan atmaya tutmaya dayaniklidir gitariniz case icine tam oturdugu muddetce hicbirsey olmaz.
(Tabi soguk mevsimde ucagin ciktigi yukseklik nedeniyle sicaklik dususu ve kargo bolumlerinin isitmalarinin olmamasi gerceginin gitarin sap ayarina yaramayacagi ihtimalini saymazsak)
Esenlikler dilerim.
 
Gig bag ile taşımıştım defalarca, hard case ile de taşınabileceği kanaatindeyim kargo bölümüne kesinlikle vermeyin gitar paramparça olabileceği gibi sorumluluk da kabul etmiyorlar çok kişi bu şekilde mağdur oldu.
 
Geri
Üst