Referans Monitörlerde Parazit Problemi

Merhabalar
İki adet Behringer TRUTH B2030A referans monitör satın aldım 2 hafta önce bilgisayarıma bağladığımda çok rahatsız edici bir parazit duyuyorum.Bu parazit mouse oynattığımda bile değişiyor işlemci hareketlerinden etkilenen bir parazit gibi. Monitorleri bilgisayara değilde basit bir telefona bağlayınca hiç bir ses yok ama iş bilgisayara gelince parazitten muzık dınlenmıyor.Bu konuda yardım talep ediyorum sizden.
Not: Bu ses işlerin de çok profosyonel bir kişi değilim.
 
Zamanında m-audio ses kartım varken Yamaha Hs-50 hoparlörlerden hem parazit hem çınlama sesi alıyordum tiz bir frekansta. Parazit ara ara geliyordu -modem vs. etkiliyordu muhtemelen- ancak çınlama hep vardı. Ses kartimi değiştirince bu durumlar geçti. Ikisi uyuşmuyor da olabilir bu açıdan belki. Ama parazit konusunda modem işini bir deneyin mümkünse, farklı yere koyun eğer yakınında duruyorsa.
 
Farklı bir durumu da ben belirteyim, belki benzer problem olabilir. Öncelikle ekipman zinciri şu an;
Laptop -> Line6 Firehawk -> Yamaha HS7 şeklinde.

Kimi zamanla dip gürültüsü kıvamında bir parazit alıyordum ben de, bir süre sonra farkettim ki pil ömrünü tamamladığı için sürekli şarjda duran laptopımmış suçlu. Şarj kablosunun çoklu prize takıldığı noktadaki metal plakalar sanırım tam temas etmediği için topraklamadan kaynaklı bir problem yaşamışım. Şimdi prizi biraz eğik tutacak şekilde birşeyler sıkıştırarak yerleştirdiğimde sıfır dip ses ile kullanıyorum ancak masayı hareket ettireyim, halı kaysın veya başka bir kablo yüzünden o priz de hareket etsin hemen başlıyor gürültü.

Kısaca, topraklamanızı veya diğer bileşenleri de gözden geçirin derim, suçlu her zaman ses kartı veya monitör olmayabiliyor.
 
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Bende de yamaha H80 monitör var.. Doğru kablo kullanıyor iseniz ( ortalama bir kalite olsa bile ) bilgisayar , ses kartı (harici elektrik beslemesi var ise ) , monitörleri ayrı prizlerden besleyiniz. topraklı olmasına dikkat ediniz. Çünkü bilgisayar çok karmaşık bir cihaz, HDD, Fan, ekran kartı fanı vb cihazlar olduğu için cızırtı olabiliyor. Dikkat ederseniz mause oynayınca yada hdd çalışırken , internet sörfü durumlarında cızırtı sesi değişebilr. pc yi kapatınca eğer dip ses duruyor ise elektrik beslemenizde bir sorun vardır. referans monitörü için farklı bir buat tan priz çektirin ve monitörlerinizi ordan besleyin ve mutlaka monitör altı akustik pad kullanın. aksi taktirde tahta sesi alırsınız ..müzikle kalın.. saygılarımla
 
Merhaba arkadaşlar. Aynı sorun bende de mevcuttu metehan bey'in bahsettiği konu sorunuma çözüm oldu. İlk kontroller bilgisayar kasanıza bağlı wifi adaptörü veya Bluetooth aparatı gibi sonradan eklenebilir ürünleri sökmek olsun. Yüksek güç tüketimine sahip bilgisayara sahibim 750w psu kullanıyorum çift 240hz monitör ve referans monitörleri ıvır zıvır. Bir prizden haddinden fazla güç tüketiyorum bu nedenle parazitler meydana geliyormuş. Yüksek gpu kullanımını arttıran programlar da veya oyunlarda deneyebilirsiniz güç türketimi arttıkça parazit çoğalıyor. Müzik ekipmanlarınız ayrı bir prize bağlı olsun bilgisayarınız ayrı bir prize
 
Geri
Üst