Amplifikatör Terimleri (kanal,bank Vb.) ???

İyi günler herkese. Kendim birkaç haftadır amplifikatörleri kabinleri kombo amplileri araştırıyorum. Bunun hakkındada detaylı bir inceleme bulamadım interneti ve forumu araştırmama rağmen.
Demek istediğim şey bunlar tam olarak nedir ne işimize yararlar hangi tür müzik yapıcaksak hangi kanalları içeren ekipmanlar seçmeliyiz. Bir sitede kanal hakkında crunch,lead,clean falan diyordu mesela. Benim mantığıma göre normal kafa amplifikatörler Ekolayzer ayarı olan aletler olması lazım. bu saydığım 3 terim pedallar ile elde edilemiyormu ? mikserlerde 80 den fazla kanal varmış diyede birşey duydum. Ayrıca banklar var mesela bu banklar nedir ne işe yarar? Ekolayzer ayarında ısf var mesela bu ne demektir?? Eq ayarı middle treble bass'tan ibaret değilmidir?

Kendim kombo amplifikatör araştırırken vox vt 20 dikkatimi çekti ve özelliklerine baktığımda 2 bank x 4 kanal diyordu. Bunun üzerindende gidebiliriz. Ayrıca bazı kafa amplifikatörlere bakıyorum ekolayzer ayarları dışında başka potlarda var ben gördüğüm şeyin kanal olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Sorum size çok basit gelebilir lakin yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum herkese ve iyi günler diliyorum.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst