Yakup Kadri Karaosmanoğlu

Kiralık Konak, Yaban, Ankara, Sodom ve Gomore.. Böyle klasikler unutulmaz, eserleri benim hayatımda önemli bir yeri kapsayan bu yazar hakkındaki düşüncelerinizi bilmek istedim.
 
yaban kesinlikle okunması gereken bir kitap.. 3 kere falan okumuşumdur ve anlatımı çok akıcı ve qüzel.. edebiyat hocalarınında sık sık tavsiye ettiği bir isim zaten.. iyi bir yazar.
 
Sürekli olarak dönem ödevi ya da inceleme konusu olarak kitaplarının öğrencilere dayatıldığı,bu yüzden de liseden sonra okunma grafiği en çok düşen yazarlardan biridir bence.Cumhuriyetin ilk yıllarına hakim olan havayı eserlerinde rahatlıkla görebiliriz.
 
1889 kahire dogumlu, mardin ve manisa vilayetlerinden milletvekili olan yazarımız. fecr-i ati toplulugunda da yeralmıştır.

bir yukarıda da belirtildiği gibi sürekli olarak öğrencilere dayatıldığı için liseden sonra okunma grafiği en çok düşen yazarlardan birisidir.

'yaban' da kurtuluş savaşı; 'ankara'da ise cumhuriyetin ilk yılları'ndaki aydın-avam çelişkisi yazar tarafından gözler önüne serilmektedir
 
Kiralık Konak kitabını 3 kere okudum. :)
Kişilerin ruh halini gayet başarılı bir şekilde yansıtmayı başaran yazarlarımızdan biridir. Dili son derece güzel kullanıyor.
Ama Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun kitapları için "sıkıcı" görüşünü fazla duydum, bence öyle değil.
 
Geri
Üst