Gitar Yapacağız Ağaç Konusunda Yardım Gerek

Öncelikle söylemeliyim ki 2 arkadaşız ve satın almak yerine yapmak istiyoruz. En azından denemek istiyoruz. Atölyemiz, azmimiz ve zamanımız var :)

Cnc tezgahında gövde ve sapın tüm detaylarını, tüm gerekli her şeyi ayarladık.

Trabzonda yaşıyoruz ağaç konusunda bol olmasına rağmen sıkıntı içindeyiz. Burada kızıl ağaç bol ama kızıl ağacın birden fazla çeşidi var.

Sorularım:
1- Kızıl ağacın çeşitleri kendi arasında çok fazla fark yaratır mı ?
Amerikan fenderde kullanılan kızıl kızılağaç ile doğu kızılağacı çok farklı mıdır ?

2-Ağacın nem oranından emin olmak için ağaç nem ölçer almayı düşünüyorum gitar için uygun nem oranı kaçtır ? Özel fırınlar hariç nem oranı nasıl düşürebilirim ?


Cevaplar için teşekkür ederim. Gitar yapmanın basit bir şey olmadığını biliyoruz sadece denemek istiyoruz.
 
kardeşim selamlar benim de bitmeye yakın ama fırsat bulupta bi türlü bitiremediğim bi projem var öncelikle sabır ve kolaylıklar diliyorum.
Fenderin kullandığı kızılağaç ile bizim karadenizdeki kızılağaç arasında mutlaka fark vardır ama kim bunu ne kadar ayırt edebilr tartışılır tavsiyem ne tarz bi gitar yapacaksınız belirtmemişsinz ama köprünün konumlandırılacağı yeri iyi seçmeniz ayrıca ağaçtaki budak,çürük vb kusurlara da dikkat edin.sap için de desenlerin konumlandırılması çok önemli.
Nem ölçer ile 10 ve altı yeterli kuruluk olarak biliyorum yanıladabilirm ama gitarın yapım aşamasında da ağacın nem alıp çalışması gayet olası bi durum bunada dikkat edin
 
Yapim asamasindaki agacin neme maruz kalmasi onemli gercekten arkadasimizin dedigi gibi ... suan yapim esnasinda olan govde sap klavye agaclarimin hepsi elektro gitarimin durdugu yerde 18-20 derece sicaklik olan odada bulunuyor.calisma asamasinda atolyeye iniyorum onun disinda agaclar sicaklik derecesi cok degismeyen odada bir nebze nemden muhafaza etmis oluyoruz.
 
Geri
Üst