Switcher Ve Kablo Uzunluğu

Iyi gunler herkese, aklima takilan bir olay var internette aradigim cevabi bulamadim ve burdayim.

Sorum şu; switcher kullanirken toplam kablo uzunlugu, gitardan switchera, swticherda AKTIF olan pedallarin kablolari ve switcherdan amfiye giden kabloya mi esit yoksa aktif olmayan pedallarin kablolari da herzaman dahil mi?

Pedalboard yerlesimi sebebiyle cokfazla 30cmlik patch kablosu kullanacagim ve eger aktif olmayan pedallarin kablolari da signal chain e dahil ise ona gore yerlesimimi tekrar duzebleyip olabildigince kisa tutmaya calisacagim.
 
Önce en uygun şekilde setup ı kurun ve deneyin. Eğer Topraklamada sıkıntı yoksa zaten sorun ile karşılaşmazsınız. Analog setlerde dip gürültüsü her zaman olur, yüksek gain seviyorsanız, hele de single coil bir gitarınız varsa Noise gate mutlaka bulundurun.
Ara kablolarınızın uzunluğu elinize ayağınıza çarpmasın, rahat bir yerleşim yapmaya çalışın. Hepsi aynı boy olacak diye bir şey yok ve mümküm olabildiğince kaliteli seçmeye çelışın, hem uzun ömür hem de zamanla oluşabilecek temassızlık vb... durumların önüne heçmiş olursunuz.
Ne tür bir switch kullanacaksınız ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Yanlis anladiniz sanirim elimde joyo pxl live dual4 switcher var ve tum oedallar buna takildigi icin uzak kaliyor normalde kullandigimdan uzun kablolar kullanmak durumunda kaliyorum ve sinyal kalitem duser diye dusunuyorum ama ayni zamanda swticher aktif kildigi pedallarin kablolarini kullandigini dusunuyorum ama bu mantik dogru olmayabilir. Joyoya bagli 8 disarda 4 pedal olucak. Suan normal seri sekilde 7tane bagli bi sorunum yok ama kullandigim kablo boyu 2 katindan fazlaya cikicak endisem oyuzden.
 
"Anlatamamış "olmanız, başkalarının kabahati değildir. -"Yanlış anladınız sanırım " ? size yardımcı olmaya çalışan, ya da diyalog kurduğunuz insanlar için kullanacağınız en nezaketsiz tanımama olur. Kelime dağarcığınızdan çıkarmanızı tavsiye ederim. Sosyal ve sanal alanlarda başınızın belası olur.

Yardıma ihtiyacınız olan bir konuda insanlara derdinizi "DOĞRU anlatabilmeniz" için Öncelikle mümkün olduğu kadar spesifik tanımlamalar yapmanız gerek;

  • Ana konu nedir? Ne konuda endişeniz var? Dip gürültüsü? kablo maliyeti? ergonomi?
  • Switchinizin modeli nedir?
  • Kullandığınız ara kabloların boyu nedir? "normalde kullandigimdan uzun kablolar" dediğinizde; kullandığınız kabloların uzunluğu sizin dışınızdaki bir insanın bileceği bir şey olmuyor. Mesela şu şekilde yazın; 30cm- 10metre vb........
  • kaç pedalınız var? vb......
Ama herşeyden önce;
  • Birbiri içine girmiş kelimelerle ve hatta, bir paragraf boyunca noktalama işareti kullanmazsanız ;kimseye bir şey "Anlatamazsınız". Anlamlı cümleler kurun ve aralarını "noktalama işaretleri" ile ayırın.
  • Yazdıklarınızın, sorununuzu net tanımlayıp / tanımlamadığını gözden geçirin.
  • "başka biri bunu okuduğunda ne anlayacak" şeklinde düşünerek yeni baştan okumadan yayınlamayın.

Yasa Engineering konusunda da benzer özensizliğiniz vardı ve uyarmıştım . Sağlıklı bir iletişime ihtiyacınız varsa eğer; kendinizi ifade tarzınızı gözden geçirmenizi, ve size yapılan tavsiyeleri dikkate almanızı tavsiye ederim. Ya da bu tavrınıza devam edin; alacağınız yanıtlar da aynı kalitede olacaktır. Sizin bileceğiniz iş....

Bazı insanlar iyi niyet ve özveriyi gerçekten hak etmiyorlar. Bundan sonra ben hiç bir postunuza dahil olmayacağım, bir çok deneyimli, değerli kişi; bu gibi özensizlikler nedeni ile bu alandan soğudu zaten.

Kolay gelsin....
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Yanlis anlamissiniz kismini silmeyi dusundum post etmeden once kaba oldugunu farkindayim ama malesef siz yanlis anladiniz ve gereksiz drama yaratiyorsunuz bir onceki postda evet herkesin o markayi gordugunu duydugunu yaptiklari reklamin etkili oldugunu varsaydim, benim hatam. Burada ise malesef.

Sorumu anlatabildigm kadar net acikladim ama siz anlamayip dipgurultusu, topraklama vs gibi konulara deginmissiniz, yardim etmeye calissaniz da konuya bir katkisi olmuyor.

Sorun kaynagi sanirim benim okuyucunun birseyleri bildigini varsaymam. Ki kesinlikle saymaliymisim gibime geliyor sonucta buradaki cogu kisi deneyimli bilgili insanlar ve siz de oylesiniz cunku yazdiginiz cogu seyi okuyorum ve ogreniyorum.

Kablo detaylarini vermek biraz gereksiz geliyor cogu urun birbirine cok yakin degerlerde zaten. Patch kablolari normal olanlar 12 -18cm arasi uzun sayilanlar 25-30cm. Ve normal pedal kullaniminda paralel bagladigimiz icin 8 pedala 7 kablo giderken switcher ekleyecekseniz 16 kablo gerekiyor aralarinda devasa bi fark var sorum da buna yonelik idi.

Tekrar yazayim belki anlatamamisimdir(?)

Switchera bagli ancak aktif olmayan pedallarin kablolari toplam kablo uzunluguna ekleniyor mu?

Soyut bi ornek de vereyim gitardan switchera 1metre kablom, swticher icerisinde 16 tane 30cm kablo ve switcherdan amfiye 1metre daha. Ben 3 pedali calistirirken sinyalimin gectigi kablo uzunlugu 6.8metre midir yoksa 3.8 metre mi?
 
Geri
Üst