Blackstar Ht 5r Head Mi Fender Super Champ X2 Head Mi Sorunu...

Arkadaşlar merhaba, öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam, uygun başlık altına taşınabilir.

Başlıktaki iki amfi birbiriyle pek alakası olmayan amfiler olabilir, zira Fender super Champ x2 yi deneme şansım hiç olmadı. Blackstar Ht metal 5r yi de daha önce combo'sunu kullandığım için biliyorum az çok...

Kombo amfimi kafa + kabin ile değiştirmek maksadıyla sattım. Değişiklik istememin sebebi de 5 wattlık bir amfi olmasına rağmen sesi çok açamıyor olmam. Ancak yeni amfi almadan önce araştırma yaparken kafam birazcık karıştı...

Aslında iki amfinin de sesini (hangisini alırsam alayım) apartman koşullarında sonuna kadar açamayacağım. Ancak kafamdaki fikirlerle ilgili sizden yardım isteme gereği duydum.

Herşeyden önce sahneye çıkmak gibi bir derdim hiç olmadı, evde kendi kendime takılıyorum, bazen kayıt yapıyorum. Belki yorum yaparken size yardımcı olur diyerek bu bilgiyi veriyorum.

1. Olasılık : Blackstar ht metal 5r head + Blackstar 1*12 kabin alıp , bu kabine uygun bir isobox yapmak ve kendi pedallarımı (delay ve boost) fx loop'a girebilmek.

2. Olasılık : Fender super champ x2 kafa + kabin almak ve kayıt yaparken yine bir isobox yardımı ile kabini mümkün olduğunca susturabilmek.

Bunların dışında watt-killer ya da attenuator gibi bir aygıt yardımıyla amfinin gücünü de düşürebilirim ama attenuator gibi aygıtların ne kadar verimli olduğunu bilmiyorum, çünkü hiç kullanmadım.

Fender'in izlediğim videolarında amfi üzerindeki efektler ve ton ayarı düğmesi, değişik tonları verebiliyor olması benim için bir artı. Tabi 15 watt olması da bir artı gibi duruyor. Ancak apartman koşullarında çok ama çok yüksek bir seviye gibi geliyor. watt-killer yada attenuator ne kadar etkili olur, bilemiyorum. Ayrıca fender'i alırsam, elimdeki tüm efekt pedallarını (wah hariç) elden çıkarıp, amfi üzerindeki efektleri kullanabileceğim. Ayrıca fuse adlı programla ton yükleyebilme gibi bir özelliğinin olması da güzel bir artı.

Blackstar ise hem 5 watt olması sebebiyle, hem de tonlarını biliyor olmam sebebiyle daha yakın geliyor. En azından isobox ile susturabilirim gibi geliyor. Ayrıca bu amfideki effects loop ileride efekt pedallarımın sayısı arttığında problem yaratmayacağa benziyor. Fender'de bu özellik malesef yok ama tabi amfi üzerinde yeterince efekt mevcut.

Farklı amfi tavsiyelerine de tabii ki açığım, bütçe olarak da maximum 3000 tl düşünmekteyim.
Hem bu iki amfi hakkındaki yorumlarınızı, hem de farklı tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.
 
Geri
Üst