1.5 Senelik Squier Strat'le Yapılabilecekler?

Merhabalar, yaklaşık 1.5 senedir kullandığım Squier Stratıma birkaç iyileştirme yapmak istiyorum.

Gitar endonezya yapımı, yani pick upları aldığım duyumlara göre nispeten daha kaliteli pick upları olan -doğru olmayabilir- meksika veya amerikan yapımı Squierler kadar iyi değil. Çift HSS pick up var ancak kaliteleri oldukça kötü ya da en azından bana öyle geldi.

Bu manyetikleri değiştirmek istiyorum ancak ankarada pick up değistirmenin maliyeti nedir, piyasa şu an nasıldır, bütçeme göre seçmem gereken en iyi manyetik hangisidir hiç bilgim yok.

Bunun dışında dinlediğim ve yapmak istediğim müzikte bol bol sustain olmasına rağmen benim acemiliğimin zirvesinde olduğum zamanlarda gidip strat kasa bir gitar almamın üzerine sanıyorum gitarın köprüsünün de sustaine uygun olmayışı benim açımdan rezil sonuçlar doğurdu. Bu sebepten köprüyü de değiştirmek istiyorum ancak manyetikler gibi bu alanda da hiç tecrübe ve bilgim yok, sizlerin yardımını bekliyorum.

Bu ikisi dışında gitarda kozmetik değşiklikler de yapmak istiyorum. Gitara yeni boya yaptırmak mantıklı mıdır, yapılıyorsa nerede yapılır, sticker gibi şeyler eklemek mantıklı mıdır, pick guard değiştirmek için bir uzmana ihtiyaç var mı?

Şimdiden teşekkürler.
 
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla henüz yeni sayılırsınız ve elektro gitar dünyasında bilginiz az. Hepimiz öyleydik, ve internet olmadığından çok da kazıklandık.

Şimdi onca yıllar ve onlarca gitardan sonra hap şeklinde tavsiye geliyor :)

Gitarınız ne durumda bilmiyorum ama gitar ayarsız olabilir bence önce bir lüthiye güzelce ayarlasın gitarınızı. Telleri eski ise yeni güzel teller takın. Bu iki parametre sustain ve ton katilidir her gitarda. Gitardan ses aldığınız cihaz da önemli; kötü amfi ya da hoparlör gitarın kralını bile on paralık eder.

Elektrogitar alemi kabaca single coil ve humbucker olarak iki grup manyetik kullanır. Single coil cılız, tiz, parlak, patlak ses verir humbucker manyetiğe göre ancak bu onu kötü yapmaz, bilakis ilk duyuşta aşık olunan bir dünya gitar tonu üretirler usta ellerde. Manyetiklerin kötüsü harbiden gitardan soğutur adamı anccaakk acemilikte daha uygun tuşe ve çalım teknikleri oturmamışken en pahalı manyetikle bile farklı anlayamayacağını söyleyebilirim. Manyetiklerin nüansları o tonları çıkarabilecek parmaklarda ortaya çıkar.

Yani demek istediğim elindeki gitara güzel bir ayar çektirip bir de mağazada güzel bir amfide çalsınlar, bakalım fikrin değişecek mi? Köprü, manyetik vs pahalı modifikasyonlar lakin bu farkı anlayacak kulağın ile bu farkı anlatacak parmakların ve ekipmanın varsa.
 
Geri
Üst