Focusrite Scarlett Mk2 Aldım..

Merhaba Arkadaşlar.
Birkaç gün önce focusrite scarlett mk2 paketini ikinci el olarak aldım.
Ürünü kendi anladığım kadarıyla inceleyip aldığımda bir sorun yoktu sonra eve getirdim mikrofondan konuşunca mönitörden çıkan ses temiz çıkıyor fakat "Studio One" programında kayıt yaptıktan sonra dinlediğimde çızıltılı bir kayıt yapıldığını görüyordum bunun üzerine farklı birkaç programda denedim ( fl studio, n-track ) onlardada sorun aynıydı. bunun üzerine farklı bir pc de denedim o pc de kayıt temiz di bunun üzerine sorunu kendi bilgisayarımda aradım.. mikrofonun sesini ses kartının gain girişiden ortadan itibaren sona doğru açtığım zaman ses patlıyor gibi oluyor ve cızıltılı çıkıyor ama ortada açtığım zaman şarkımı okuyorum ve kayıt yapıyorum ses net geliyor sizce ses kartında bir sorun varmıdır?? Ve ses kartını aldığım kişi "focusrite home" den driveri indirip sonra ses kartını takmamı söyledi onun dediğini yaptım ama pek bir değişim göremedim ve kayıt yaparken seste gecikme oluyor sizce ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz ??
 
Öncelikle, bütün yazı yerine, önemli yerleri vurgulamak için kalın karakter kullandığınızda anlatımınız daha etkili olabilir. Bu şekilde sadece itici oluyor.

İkinci olarak, siz sorun yaşamıyorsunuz; sadece "bilgisiz" siniz. PC de kayıt konusu; -"bir ses kartı ve mikrofon alıp fişe takalım, sonra record tuşuna basalım" dan çok daha karışık ve komplike meselelerdir.

Kayıt ve ekipman bilgileri; forumlarda öğrenebileceğiniz şeyler değil malesef. Buradan bilgi edinmeye çalışmak sadece kafanızın karışmasına yardımcı olur. Benim tavsiyem; bu konuda Temel eğitim alın ve ondan sonra kayıt yapmaya başlayın.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst