Cubase Kayit ( Yardim Amaçli )

Merhaba arkadaşlar, ses kartım tanımlı, steinberg ur 12. mikrofonum mxl770..
kullandığım program cubase orjinaldir. fakat problem şurada başlıyor, kayıt alacağım zaman açtığım 2 kanal örnek olarak üst kısımda beat atıyorum, aşağıya record yaptığım zaman sesi kıssam bile referans kulaklıkta bariz bi şekilde vocal e beat kaydı yapıyor sesim ile birlikte, bu durum neden olabilir ? şöyle ki, aşağıya sadece record yaptığım zaman kendi sesimi alması lazım neden üst kısımdaki beati alabilir ki?
[email protected] a yardımlarınızı bekliyorum saygılar. buradan da yazablirsiniz bildirimleri açtım..... teşekkürler
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Cubase açtıktan sonra 2 kanal açıyorum... İlk kanal da müzik yani Beat , ikinci kanalda record alıyorum.. Kayıt yapıp dinliyorum.. İlk kanal mute yaptığım halde, ikinci kanal vokal söylediğim sözleri yukarıdaki müziği yani beati bariz şekilde kayıt etmiş.. Normalde sadece mikrofon da aldığım kendi sesimi alması gerekiyor ama olmuyo
 
Bus tanımlamak, Ses kartı monitör ayarı, Kanal return, Mixer input gibi bir çok sebep olabilir. kayıt yaptıktan sonraki proje ekran görüntüsünü paylaşabilirmisiniz.
 
Bus da bir sıkıntı görünmüyor,
Ekran görüntülerinde kanallarınız boş görünüyor, kayıt yaptıktan sonra sorun yaşadığınız anı paylaşın.

edit: ben bu mesajı yazarken paylaşmışsınız :)
kayıt normal vokal kanallarına altyapı karışmamış.
play yaptığınızda 1. kanal ı "mute" yapmadığınız için hepsini birlikte duyuyorsunuz.
 
Ses kartına ait ilave bir kontrol paneli varsa orayı kontrol edebilirsiniz. Eğer "Direct monitoring" ya da analog output fonksiyonunu ters çeviren bir özellik var ise aynı kanala inputtan gelen sesi de karıştırabilir .
son olarak; mixer "F3 " ekranını paylaşırmısınız
 
Projeyi çaldığınız sırada "input kanalında sinyal olmaması gerekir" buraya out çıkışı return oluyor. ve ana vokale de karışarak kaydolmuş.
Ses kartına ait kontrol panelinizi bir inceleyin. diğer bir sebebi ise; cubase içinde 2-3-4-5... . kanallara, birinci kanala ait output çıkışını routing etmiş olabilirsiniz yanlışlıkla. mixer screeninizde o detayı açmamışsınız görülemiyor.
 
Geri
Üst