Sweep Ve Shred Çalişmalari

başlıkta da yazdığım gibi sweep ve shred öğrenmek istiyorum bu konu hakkında neler yapabilirim ne gibi çalışmalar önerebilirsiniz. yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim şimdiden...
 
Benim önerim sweep picking den önce gamları (dolayısıyla modları) ve alternate picking tekniğini öğrenmeniz.
Bunları bütün klavyeye yayarak farklı kalıplarla alternate picking (sabit yukarı-aşağı penalama) çalışmak aslında olayın büyük bir kısmını kapmış olmamızı sağlıyor.
Farklı kaliplardan kastım ise 3-4-5-6-7 li kalıplar vs. Yani her tele gelecek toplam nota sayısı.
Örneğin 5'li kalıp derken :
8-7-5-7-8
5-7-8-7-5
Örnekler çoğalır tabi.
Bunları Metronom ile bu bahsettiğim kalıpları kullanarak doğru bir teknikle çalışmak gerekiyor, teknik oturunca hız kendiliğinden geliyor.
Bütün bu çalışmaları tek bir ton üzerinden yapabilirsiniz, bir tonun tüm modlarini tüm klavyede çalabiliyor olduktan sonra diğer tonlarda çalabilmek için sadece pozisyon kaydirmak gerekiyor.
Mesela ben her şeyi G Major üzerinden öğrenmiştim.

Bu benim kullandığım yöntem oldu hep, bunun dışında bir kaynak kitap ile birlikte de gidilebilir.
Ama bence yapılacak en doğru iş bu tarza hakim birinden bire bir ders almak olur.
 
Sağ el de önemli. Pick slanting denilen şeyi araştırabilirsiniz.
Troy Grady'nin youtube kanalına bakmanızı tavsiye ederim.

Sağ el bence daha da önemli ve pick slanting hayatımı kurtardı :)
Outside picking her zaman inside a göre daha doğal geliyor bana, araştırmalarıma göre Rusty Cooley ve Andy James için de böyleymiş, hatta Rusty inside a denk gelmemek için çaldığı şeyleri ona göre değiştiriyor Andy James ise outside picking yapabilmek için çaldığı şeylere yukarı pena vuruşu ile başlıyor.
Bu durumu çözebilmek adına bana en faydası dokunan şey pick slanting olayı oldu.
 
Tamamen haklisin. Malmsteen'de de var ayni hikaye. Yani varmis. Troy saolsun ondan ogrendim ben de. Inner outer cross picking vs herkesin ayri bir mekanizmasi var. Olay onu fark edip ona gore calismayi gelistirmek (bence) Ah keske ilk basladigimda biri bana soyleyeydi. 10 sene yanlis tutmusuz penayi ;)
 
Geri
Üst