Fender Meteora (2018)

IMG_7483.jpg
Evet gitar dostları Fenderin 2018 Namm de tanıttığı ve çok yakında piyasaya sürülecek Meteora adlı gitarı hakkında ne dersiniz? Elite tele manyetikleri var. Yeni kasa tele diyebiliriz. Kasası biraz Jazzmaster biraz Jaguar ama bire bir değil. Fiyatı da yurtdışında fenderin elite serileriyle aynı 2K$. Sweewater sitesinde ise gitarla beraber custom gitar gibi sertifika verileceği de yazıyor.
Sizce gitar tutar mı? Klasikleşen tele. Ye rakip olabilir mi??
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Sizce ileride çok aranan nadir gitarlardan mı olur yoksa yok olup gider mi?
Bi de şunu farkettim sapında Meteora yazmıyor.
 
tasarım pek eğreti durmuyor ama çok daha iyi offset gitarlar varken bunun bu fiyatla piyasada kendine yer edinmesi zor, limited zaten (kaç bin tane yapacaklarsa :D ) kolleksiyoncular alır ebay de falan ara ara görürüz :) troublemaker tele güzel olmuş, o kesin tutar ama ganyanı düşük o_O
 
Bu yeni bir model değil, 5-6 yıl evvel prototip olarak sunulmuştu, ismi de Voyager idi. Üretime girmesine sevindim, çok hoş bir tasarım. Son iki yıldır offset gitarlara olan ilginin artmasından çok memnunum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
5-6 yıl düşünüp de bu çakma jazzmaster kasasını kullanmaları gerçekten garip. Gerçi biraz da mantıklı muhtemelen Jazzmaster'ın 60 yıldönümü (2018) olduğu için bu sene böyle bir model çıkartmış olabilirler ama yeni modellerin daha farklı tasarımlarla gelmesi taraftarıyım.
En azından sapına bi Meteora yazaydın iyidi be..
60.yıl özel Jazzmaster 2018 aşağıda
 

Dosyalar

  • IMG_7537.JPG
    IMG_7537.JPG
    88.7 KB · Gösterim: 232
Son düzenleme:
Jazzmaster dururken bu sanki fender değilmiş gibi duruyor. İlla bitanesini alıcaksam jazz tele alırdım. Pickguardın alttaki hornun sonuna kadar gitmemesi dışında hiçbir sorunum yok :D

nfuuPyq4sWemEmkdPDbqBo-650-80.jpg
 
20-30 yil sonra grunge-indie vs yapan bir grup kullanmaya baslar 2070 lerde de Japonlar taklitlerini yapar.2100 lerde de Fender reissuelerini cikarir.Saka bir yana candy apple kirmizi veya metalic mavi yada mat turkuaz alternatifleri cikarsa daha sevimli gorunebilir.Hatta yesil ve siyah da iyi durur.
 
Geri
Üst