Enstrümanım Için Kablo Yapımı

Merhabalar Değerli Forum üyeleri bugün çinden almış olduğum 6,3 mm'lik Cort X2 enstrümanıma uyacak jakları temin ettim. yapmak istediğim kendi kablomu kaliteli bir şekilde hayvan gibi para harcamadan yapmak. Ekte jakların fotoğrafını da koydum ve Sizden bir konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Kullanacağım kabloyu seçmekle kararsız kaldığımdan buraya yazmak istedim. Amacım Rezonansı mümkün olduğunca düşürmek ve kablonun bir radyo anteni gibi davranmamasını sağlamak. Onun için uydu alıcılarının anten kablosunu mu kullanmalıyım yoksa bakır olsa daha mı iyi? Şuan kullandığım ekte fotoğrafı olan 5 metre uzunluğunda bir Ethernet kablosu. Ethernet kablosunun içinde 8 adet bakır kablo bulunuyordu bunları dörder dörder ayırarak lehimledim. Açıkçası söz konusu elektro gitar deneyimim olmadığı için kaliteli bir şey yapıp yapmadığımı bilmiyorum fakat distortion modundayken ve kablonun diğer ucu gitara takılı değilken ucu hiç bir yere değmiyorken dip gürültüsüne benzer bir şey duyuyorum bu bütün kablolarda olan bir şey mi? Acemiliğimi hor görmeden yapacağınız her yanıt benim için önemli. TEŞEKKÜR EDERİM.

Ethernet Kablosunun içeriği
ethernetcable2.jpg



Çinden aldığım jaklar.
Ekran Alıntısı.JPG


Ve benim yaptığım benzer bir şey.
DSC00899.JPG
 
Kaliteli bir şekilde? İşçiliğin güzel olabilir, sana istediğin performansı da verebilir ancak yapacağın kablo kaliteli sıfatını taşımayacaktır.

Öncelikle stereo konnektör almışsın, kullanılmaz diye bir kaide yok ama gereksiz.

Kaliteli bir kablonun taşıması gereken özellikler:
  • Düşük rezistans
  • Düşük kapasitans
  • İyi ekranlama
  • Esnek ve dayanıklı malzeme
  • Düzgün iscilik
Ethernet kablosu ve Çin'den aldığın konnektörler bunların ne kadarını karşılıyor sence?

Uzun ömürlü ve kaliteli bir kablo yapmak istiyorsan konnektör olarak tavsiyem Switchcraft, Amphenol veya Neutrik olur. Kablo için ise spesifik olarak bu iş için üretilmiş bir şey kullanmanı tavsiye ederim. Klotz, sommercable, emek kablo alternatifler arasında.

Kaliteli bir kabloda kablo kaynakli gürültü oluşmaz ve kablo filtre gibi davranmaz.
 
Geri
Üst