Elektro Gitarda Boya Kalkması.

merhaba benim gitarımda boya kalkması var bugün bir tane daha eklendi çok fenada çapmadım gitarı ama hemen üzerindeki boyası gitti gitarın ağaç kısmı gözüktü daha öncede olmuştu çok büyük boyutta değil ama 5 krş büyüklüğünde aslında çok küçükte değil :) gitarda kenarlara köşelere çarpınca bu ezilmeler yada boya kalkmalarının oluşması doğalmadır? birde bunu nasıl giderebilirim?
 
Son düzenleme:
Cevap soruda gizli. Doğal değil, kendin vurmuşsun :)
Çarpmamayı öğrenene kadar kullan. Sonra zımpara+isteğe bağlı cila ya da boya.
 
çarpmamayı öğrenmek diye bişey yok ki bir an dalgınlıkla oluyo maalesef.
Benimkisinde olmuyor. Niye? Çünkü düşebilecek ya da birşeyin çarpabileceği yerlere bırakmıyorum. Dengesiz pozisyondayken, ters şekilde elime almıyorum. Oturacağım bölgede çarpabilecek eşya bulundurmuyorum. Üzgünüm ama bunlar akıl edilmese bile öğrenilebilecek şeyler.
İnsan doğası gereği sürekli kullandığı alette bir süre sonra ustalaşır, artık ne kadar kuvvetle nereye doğru savurursa nereye gideceğini farkında olmadan algılar. Motor becerilerin gelişmeye başladığı yaş "2". Bu yüzden büyüdükçe yürüyebiliyor, bisiklete binince ilk günkü gibi düşmüyoruz.

Tabi sahnede kullanıyorum, tanımadığım mekanlara çıkıyorum, ister istemez çarpıyor diyebilirsin, buna yapabileceğin birşey yok. Dış etmen. Ama evde kullanıyorsan ve bu konuda hassassan ya çarpmayacaksın, ya da zaptedemeyip sürekli çarpıyorsan hassas olmayı bırakacaksın :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
yok o kadarda hassas değilim bu konuda yani evde uygun ortam hazırlamaya filan gerek zaten sıklıkla başıma gelen bişey değil gitarımı satma derdimde yok o yüzden sorun değil bu saatten sonra boya kalkması filan onu anladım üsteki arkadaşın dediği relic görüntüsü yakışır belki gitarıma :)
 
Geri
Üst