Farklı Manyetikleri Tek Gitarda Birleştirmek ?

Herkese selamlar. Aradım fakat buna benzer bir konu bulamadım forumda varsa şimdiden kusura bakmayın. Gitarın manyetik olayları ile alaklı konularda biraz bilgisizim. Yazdığım şeyleri bilen arkadaşlar için biraz mağaradan yazıyorum hissi oluşturabilirim. Mazur görün :)

Bende gitar olarak İbanez Herman Li signature var. Çalım rahatlığı ve floydrose sisteminden çok memnunum. Ton konusunda bazı noktalarda kısır geliyor bana. Özellikle overdrive ve clean tonları biraz toparlayabilirsem çok güzel olacak. Şöyle birşey geldi aklıma ne kadar oluru var bilimiyorum ama 3 farklı manyetiği bu gitarda toplasam olur mu ? Kabaca örneklendirmek gerekirse köprü kısmına EMG bir manyetik, ortaya dimarzio single manyetik en üste de amerikan dizayn şu lespaullarda kullanılan manyetiklerden taksam olmaz mı ? Olmaz ise neden olmadığını açıklayabilirseniz çok sevinirim.
 
Prensipte olur ama biraz ugrastirir.

Farklilik ayni semada aktif ve pasif manyetiklerin olusu. Bunun baglantilarini basariyla yaparsan olur, cikis güclerini de kontrol etmek lazim tabi. Asagidaki linkte güzel aciklanmis:

Active and Passive in the Same Guitar

Simdi bu manyetik ilüzyonu cok ciddi boyutlara ulasti. Eminim ki gitarinin sap pozisyonuna LP tipi bir manyetik takarak LP sound'u almayi düsünüyorsun. Kisaca söyleyeyim, alamazsin...

Elindeki: Floyd Rose sistemli, uzun skalali, 24 perdeli bir gitar.
Istedigin: Sabit köprülü, kisa skalali, 22 perdeli gitar tonu.

Olmaz, gitarin anatomisi buna izin vermez. Tek manyetik degisimi ile gitar degisimi yapamayiz. Üc manyetigi de single taksan, Strat tonu alamazsin. Zaten bu yüzden birden fazla gitarimiz oluyor. Tabi HSH ya da HHH gitarda ara pozisyonlari toparlayabiliriz, Clean'leri düzeltebiliriz. Bu mümkün.

Gitarinin üzerinde su an hangi manyetikler var? Amplin ne? Ekipmanlarin neler? Bir de elde etmek istedigin tonlar neler, nasil tonlar? Bunlari söylersen sana daha basit bir modifikasyon önerebiliriz.
 
Geri
Üst