Toplanın Kendi Gitarımı Yapıyorum.

Evet arkadaşlar birkaç haftalık araştırmam sonucunda kendi gitarımı yapmaya karar verdim. Birçok forumda bu işe girişme gibi olumsuz yorumlar olsa da bu isteğimde kararlıyım. Sizden ricam şu daha önce yapmış olan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirler mi?
Gibson Les Paul Kasa olacak
 
Girişsen ne olacakmış onu da sordun mu :D
En kötü ihtimalle öğrenmiş olursun, burada da paylaşırsın tecrübelerini.

Bu işlerle uğraşıp kendi gitarlarını yapan kişilerin bulunduğu forumlar da mevcut. Yapmayanların, karşı çıkanların değil de daha çok yapanların tavsiyelerini dinlemen daha önemli :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ben de öyle düşünüyorum ne olursa olsun yapacağım isterse 2 yıl sürsün satın almak yerine öğrenip yapmak daha mantıklı bence.
 
Rivayete göre google amcaya strat yapım projesi, explorer yapım projesi diye yazıp aratınca bir site çıkmaktaymış. Bu tarz gitar yapım, bakım tarafına ağırlık veren, sergileyen...
 
Ben de öyle düşünüyorum ne olursa olsun yapacağım isterse 2 yıl sürsün satın almak yerine öğrenip yapmak daha mantıklı bence.
Mantıkla değil de ilgi ile alakası var bu işin. 30 yıldır gitar çalıyorum, hayatta en çok keyif aldığım şeylerden biri. Ama gitar yapmaya hiç heves etmedim. Benim gibi insanlar için yapılabilecek en mantıksız şeylerden biri gitar yapmaya kalkmak. Benim açımdan satın alacağım şey beni tatmin etmeyecekse, yaptırmak çok daha mantıklı. Ama gitar yapmaya girişmek gerçekten bu işe hiç ilgisi olmayan (ve eli de yatkın olmayan) benim gibi insanlar için hiç mantıklı değil. O nedenle, hedeflerinizi iyi belirlemenizi öneririm. Sizi asıl cezbeden çalmak mı, yapmak mı ? Bazı gitar yapımcıları çok iyi gitarist de olabiliyor, ama genellikle bunlardan biri ağır basıyor. Bu işin ayrıca bir okulu da var bu arada, onu da unutmamak lazım.
 
C8D86805-3E77-4B55-BFF7-1A0DAC9828DB.jpeg
Bu yaşda böyle işlere girişirsen, hevesinde varsa bir bakmışsın Ken Lawrence olmuşsun :). Kolay gelsin.
 
Sıfırdan yapmak icin muhtemelen ciddi makinalara ihtiyaciniz olur. Ama hazir set alip cilasi boyasi elektronigini gayet de yapabilirsiniz. Hatta hazir set yerine bir luthier e gidip govdesini sapini yaptirip yine cila boya elektronik vs. kendiniz yapabilirsiniz. Bence çok da zevkli
 
Baslik:
Toplanın Kendi Gitarımı Yapıyorum.

Soru:
cnc makinelerinde yaptırsam gövdeyi olur mu


Son haftada bu sekilde acilan ikinci baslik. Su an piyasada gitar yapan ve belirli seviyelere gelmis kisilerin, ise bu sekilde basladiklarini hic sanmiyorum.

Gitar yapma isi cok ciddi bir is, arastirmayi seven, okuyan insanlarin bile deneye yanila ancak belirli bir sürede rayina oturtabilecegi bir is. Bu konuda yazilmis harika kitaplar var, onlari siparis verip okumakla baslayabilirsiniz mesela. Ya da zahmet edip forumda aratirsaniz, gitarini yapan kisilerin basliklarini görebilirsiniz.
 
Cnc makinasına projeyi atıp onun kesip bicmesinden mi gitar yapma hedefiniz var? Bence daha fazla emek gösterip mümkünse kendi çiziminizle, hatta kendi tasarımınızla yapmanız daha güzel. Yoksa internetten kit alıp birlestirmekten ne farkı var?
Benim hiç alakam yok tabi bu konularda. Ama yapacak olsam kendimden bir şeyler katmaya çalışırdım.
 
güncelleme: aslında tüm cnc dosyalarını falan hallettim, ama yapacak imkanım yoktu sonunda da kendime güzel bi gitar aldım. Ne zaman olur bilmiyorum ama hala aklımın bir köşesinde var
 
Geri
Üst