Sahne Için Setup Önerileri?

3 Ay sonra grup kurmayı düşünüyorum. Sahne performansı ve stüdyo provaları için ekipmana ihtiyacım var fakat bu konuda nasıl bir yol izleyeceğim konusunda fikrim yok. 2000 Lira bütçem olacak nasıl seçimler yapmam gerektiği konusunda kafam karışık.
Şuan ki sahip olduğum ekipmanlarım Epiphone Les Paul Standard + Boss SD-1 + Vox Pathfinder 10.
Pathfinder 10 sahne için yeterli olmayacağından amfiyi değiştirmeyi düşünüyordum sonra öğrendim ki sadece prosesörle de sahneye çıkıla bilinirmiş. Sizce ileriye yönük nasıl bir setup kurmalıyım?
 
Acikcasi her programa pedalboard, ampli, gitar götürmek cok yorucu olur.

Size fazlaca tavsiye gelecektir ama ben olsam bir Zoom G3 ile yola devam ederdim.

Iyi ayarlamalar yapildiginda cok iyi tonlar almak mümkün, direkt sisteme de giris yapilabilir.
 
Amfi yerine prosesör almak daha doğru olacak gibi yani.
Yani pek dogrusu yanlisi yok bu isin. En dogrusu lambali kafa kabin ya da rack sistem, bol cesitli bir analog setup, birden fazla gitar. Ama tabi bunlari kim tasiyacak, kim kuracak ve ugrasacak. Caldiginiz yerde her an calinma riski var.

@Single_FACTOR bildigim kadariyla hala sahnede iPad ve Software kullanmakta, daha da pratigini düsünemiyorum.

Bu sebeple ben sahneye ciksam böyle bir cözüm gelistirirdim. Bunlari ikinci el alip, kalan paranizla da güzel bir ampli alabilirsiniz mesela.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Haklısınız. Saydıklarınız için profesyonel ve popüler bir grubunuzun olması ekip minibüsü gibi organizasyon desteklerine ihtiyaç olur ki şuan ben bunlardan oldukça uzaktayım.
Amfi konusunda ise 2000 Liraya 2. elde alacağım en iyi lambalı amfiler Vox AC10, Marshall DSL5C falan. Ama şu durumda prosesör almak kafama daha yatkın geliyor.
 
Geri
Üst