Grg170dx Manyetik Uyumu

Merhaba arkadaşlar. GRG170DX gitarıma Fishman PRF-MS6-SC1 Humbucker manyetik alacağım. Ancak ortadaki manyetiği değiştirmeyeceğim. Bir sıkıntı olur mu? Lütfen yardım edin. Şimdiden teşekkürleriniz cepte. :)
 
Manyetiklerin cikislari farkli seviyelerde olursa manyetikler arasi volume‘da farklilik ve ton ayarlamada sikinti yasatabilir.

Zaten ampliniz de matah birsey degilse manyetik farkini duymamaniz muhtemel.

Dünyada reklami en iyi yapilan ürün olabilir bu manyetik, resmen hayal satiyorlar.
 
Hocam gitarım 2. el değil bana ne ikinci elden. Ben gitarımı sıfır aldım.

1-Gitar sıfır olunca sesi, kalitesi artmıyor.
2-Gitarını satmaya kalksan bu ortalama fiyattan verirsin.
3-Gitarı 1 sene önce almışsın, şuan gitarın ikinci el muamelesi görür.
4-Gitarın ortalama 400 ₺ değerinde, senin gitarı 10.000 ₺ ye alman dahi bunu değiştirmez.

Bende seninle fiyat/performans olarak yakın bir ekipman kullanıyorum. Amacım sataşmak değil. Eğer yakın bir zamanda ampli vs değişip hazır setup yeniliyorken manyetiklere de el attayım demişsen güzel sonuçlar çıkabilir, ama amplin orta-üst seviye bir alet değilse istersen Les Paul al sonuç yine tatmin etmez.
 
Bak güzel arkadaşım, heveslisin bu güzel birşey de az baksan konulara, yorumlara sorduğun bütün soruların cevabı var. Gitardaki single devre dışı kalır mı diye sormuşsun; tonla manyetik değiştiren elaman sap manyetiğini feda mı ediyor ? Bitek köprü değişecekmişsin, sorun olurmu diyorsun; tonla modifiye geçiren gitar var, sorun çıkmış mı hiç birinde bak bi. Ayrı yeten senin yaptığın 1.2 arabaya roket yakıt tankı takmak. Motoru değişmedikten sonra o arabaya Suudi Arabistan’daki bütün petrolü koy bi işe yaramaz. Hadi beni dinlemedim, yeniyim, tecrübe konusunda buradaki abilerim beni 10-20 ye katlar, @EMM (buradaki en bilgili insanlardan biridir kendileri) ısrarla manyetik overrated demiş, ampli kötüyse tona lezzet katmaz demiş, pazarlama taktiği demiş, bunu bi dikkate al bence. Sen bize nezle kaptım diye geliyorsun şu ilacı alacağım sorun olurmu diye soruyorsun, biz sana yok sen astımsın senin reçeten böyle diyoruz, sen eski hapımı seviyorum, onun dozajını artırsam olmaz mı diyorsun. Biraz düşün bak bu dediklerimi. Boşa yatırım yaparsın sonra.
 
Hocam pil sığacak kadar yer var. Doğru potlar değişecek bendekiler pasif manyetik. Single devre dışı kalacak mı peki ?
 
Son düzenleme:
Hocam pil sığacak kadar yer var. Doğru potlar değişecek bendekiler pasif manyetik. Single devre dışı kalacak mı peki ?

Active and Passive in the Same Guitar

Tecrübem pek yok ama şu linkten anladığım ayrı volume potlarla çözülebiliyor (tone pot iptal ederek)...tahmin edebildiğim sorun tone pot açık olsa bile tizleri etkiler, yokluğu seçtiğin manyetiğin özellikle vintage tonu için ideal olmayabilir. Yani single'ı tutman humbuckerların karakterini olumsuz etkileyecektir.

Bu arada bende senin gitar fiyatında bir Jackson var derslere götürüp getirdiğim. İbanezime göre çok daha dar, manyetikleri daha yüksek çıkışlı olduğu için evde bazen zevkine elime aldığım oluyor. Yakın bir arkadaşımda ciddi bir kolleksiyon var ve en çok eline aldığı modifiye ettiğimiz bir Squire Tele. Yani seni anlıyorum ucuz bile olsa bir gitara bağlanabilmeyi.

Diğer yandan, bir tecrübenin sonunda (amacına göre) beğenilmiş gitarlar bunlar ve tremolosunu kullanmıyor veya pek bend yapmıyorum o gitarda çünkü ömürleri süreli ucuz metal aksamların (fretler dahil) ve değiştirmesi anlamsız maliyetli üstelik luthier iyi değilse riskli. Pahalı olan ibanezimi 20 yıldır kullanıyorum (sadece 1 defa fret leveling yaptırdım), ucuz jacksonun fretleri mesela biliyorum 1-2 sene sorun çıkartacak başladı bile erimesi.

Yani yapmayı düşündüğün yatırımı finansal sorun etmesen bile orta/uzun vadede yapısal sorunları ön görerek irdele derim.
 
Geri
Üst