Ibanez Rgit20fe Sbf Rg Iron Label Hakkında Yardım !

Öncelikle selamlar şimdi gitarım aslında var ama djent türevli müziklerin için akord düzeninde değişiklikler yapmak durumunda kalıyorum drop sistemler için bir gitar almak niyetindeyim ( Güzelim Jackson'ı heder etmemek için. :) bu gitarı biraz araştırdım ton anlamında aşşağı yukarı uyum sağlıyor istediğim müzik türlerine ancak drop akord kullanacağım zaman ( D,C,B,E Drop ) bana herhangi bir sorun çıkartırmı birde üzerine maksimum hangi kalınlıkta tel takabilirim kaldırabileceği basınç nedir ? şimdiden teşekkür ediyorum iyi forumlar dilerim.


 
Son düzenleme:
Jackson‘in modeli nedir?

Ibanez‘in bu nispeten yeni Iron Label serisi begeniliyor, gerci Ibanez üretimde belirli standardi tutturmus bir marka, yamuk olmaz.

Tel kalinligi konusu biraz farkli bir konu. Bu tarz fabrikasyon gitarlarda genelde 9-10 numara tavsiye ediliyor, standard tuningde. Onun üstü riskli olabilir, hatta bazi firmalar garanti kosullarina tel kalinligi maddesini bile ekleyebiliyorlar.

Skala uzunlugu önemli yine, örnegin LP‘de 9 numara teller standard tuning‘de bile gevsek kalabiliyor.

D, C, B, E dediginizde ise cok genis bir skala olusuyor. Elinizdeki ilk gitari 9 veya 10 numara tellerle D# ve E‘de kullanirsiniz. 10 takarsaniz D’ye de cekersiniz.

Diger gitari ise saniyorum 11 veya 12 numara tellerle C gibi düzende kullanabilirsiniz. Gecenlerde bir baslikta yine bir arkadas yazmisti, son basliklari bir tarayin, lakin benim o kadar ekstrem drop‘larla pek bir maceram olmadi. D#‘in altina pek indigim söylenemez.

Tel gerilimini ve sapa uyguladigi kuvveti ölcen bir alet ya da metot var mi, sanmiyorum. Varsa da ben bilemiyorum. :)
 
Aslinda LP tarzi bir gitar olabilir, tarza göre 22-24 perdeli modeller secilebilir. Skala uzunlugu biraz daha kisa olursa daha rahat olur.

PRS SE, LTD EC, Schecter gibi marka modellere bakilabilir.

Yoksa Ibanez de olur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
yani 10-52 hibrit tel taksam bana bir sorun çıkartmaz değilmi doğru anlıyorum, bu arada 7 telli gitar aklımda var ancak henüz 6 da bile çok usta sayılmam o yüzden gözümü korkutuyor bir nebze..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
peki üstte bahsettiğim gitarı ne kadar zorlar 11-12 teller ? sap yada herhangi bir bölgeye zarar verirmi ?
 
Peki teşekkürler mesela aletin hassasiyetinde değil benim tecrübesizliğimle alakalı teşekkür ederim bilgileriniz için.
 
Geri
Üst