Bas Gitarı Elektro Amfisi Ile Çalmak

Merhaba arkadaşlar ben bu gitarı almak istiyorum fakat bütçem bas gitar amfisine yetmeyebilir. daha sonra almayı planlıyorum ya da 200 liralık şu ufak amfilerden.. marshall mg15cfx amfim var, bas gitarı bu amfiye bağlasam bir sıkıntı yaşar mıyım ? düşük volumelerde çalarsam amfinin efektlerinde bir sıkıntı meydana gelir mi ?


squier-vintage-modified-jazz-bass-left-handed-3-color-sunburst__1522196359865529.jpg
 
Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Düşük volumeden kasıt ev koşulları mı mesela? Ton idare edilir bulunursa, kullanmada ne sakınca olur?
 
Son düzenleme:
Ben de bir süre aynı durumda kalmıştım,riske girip gitar amfisiyle kullandim.Sesi 20% den fazla acmadim,zaten o kadari bile yeterince yüksekti.Amfide bir sorun olmadi.Ancak riskli bir olay tabii.
 
20W altındaki bas gitar amfileri genel volume yüklendiğiniz zaman distortion yapar özellikle iyi bir bas gitarınız varsa veya aktif bir bass gitarınız varsa mutlaka 20W üstünde bir amfi ile çalışmanız lazım gerisi yalan :) ha 20W altında bir amfi ile de çalışılır ama maksimum volume distortion a girmeyecek seviye de olmalıdır o da 2-3 seviyeleri
 
Geri
Üst