Müziği Öğrenmek Istiyorum

selamlar herkese,
gitarda genelde doğaçlama blues çalarak veya beğendiğim türk müziklerini bluesa aranje ederek kendi başıma eğleniyorum.
tabi yeterli değil çünkü bütün bunları yaparken yaptığım şey "benim için" tatmin edici olmuyor. müziği gerçekten öğrenmek istiyorum. hatta gitarda kolum bacağımmış gibi uzvum yapacak kadar ustalaşmak istiyorum. güzel sololar atmak istiyorum ama bi yol haritam yok. nasıl yol alacağımı bilmiyorum ve yardıma ihtiyacım var. hem müziğin mantığını tamamen kavratacak hem de bu enstrümanda ustalaşmamı sağlayacak kadar iyi bi yol haritasına ihtiyacım var. acı hissetmediğim tek şey bu artık bu yüzden lütfen dikkate alın.
teşekkürler
 
Metod kitabı almak gerek. Hangisini alırsanız alın yok gösteriyor. Öbürüne de çalışan öğrenir öbürüne de o yüzden ayrıca tavsiye vermedim.
Majör minör kalıpları ve modlar öğrenmediyseniz hemen şuan başlayacağınız güzel bir başlangıç olabilir.
 
Sağlıklı yönlendirme yapmak için neyi bilmediğinizi iyi anlamamız gerekiyor. Bunun için gitarla beraber 15-60 dakika falan yüz yüze muhabbet etmek gerekir. İzmir'deyseniz özel mesaj atabilirsiniz.

Buradan verilebilecek tavsiyeler; evet, metod kitabı almak. Hatta tavsiyem 3-5 tane metod kitabı almanız ve incelemeye, çalışmaya başlamanız. Birinin atladığı küçük bir detayı, diğeri anlatabiliyor. Birinin anlatışı karmaşıkken, diğeri daha açık anlatabiliyor. Hem 2-3 kez üzerinden geçmek iyice pekiştirir.

Müziği "ritim", "melodi" ve "armoni" diye 3 ana kulvara ayrırıp, bu kulvarların hangisinde ne eksiğim var, diye düşünerek araştırabilirsiniz. Armoni ve müzik teorisi kitapları almanızı tavsiye ederim. Nail Yavuzoğlu, Paraşkev Hacıev, Nurhan Cangal (Kusursuz bir derinlikte ve ağır bir kitaptır) kitaplarının hepsini birden alabilirsiniz yine.

Youtube'da iyi kanallar keşfedebilirsiniz. Motto Müzik'te Nurkan Renda'yı takip etmek gibi. Hele ki İngilizce kaynaklar çok daha fazla var elbette. O dili de anlıyorsanız örneğin.
 
Geri
Üst