Dip Ses Gidermek ( Pratik Yol )

Merhaba Arkadaşlar ;

Bir çok müzisyenin genel sorunu evde topraklamanın yetersiz kalmasından kaynaklı olarak yaşanan dip ses sıkıntısı bu hem ev çalışmalarında hemde kayıtlar bize çok sıkıntı çıkarmaktadır . Bende kendi kullandığım yöntemi bilmeyen arkadaşlar için paylaşmak istedim. Sizlerde bu konu üzerinden bilgi paylaşımı yaparsanız her kez farklı farklı yöntemler öğrene bilir.

Çektiğim videoda ;

Gitar + Analog Setup ( 10 Tane pedal ) + Amfi kullanılmıştır . ve tüm kablolar takılı durumdadır .
Normal şartlarda topraklamanın yettiği yerde gitar bağlantısı şase görevi görüp amfiye bağlandığında dip sesin gitmesi gerekiyor . Fakat gitmediği durumlarda ne yapabileceğimiz aşağıda yer almakta .

Video ekleyemediğim için linki paylaşıyor :

 
Amfide bir arıza ile kaçak elektrik akımı olsa bu bağlantı ile gitar çaldığınızda çarpılma riskiniz yok mu? Elektrik işlerinden çok anlamam ama bu tarz direkt bağlantı bana sıkıntılı gibi göründü.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
hiç bir riski yok zaten kaçak akım varsa jack dokunduğunda da çarpar amfinin metal kısmına dokunduğunda da çarpar bu sistemi normal şartlar altında olarak değerlendire bilirsin . :)
 
Öncelikle o dip ses te bir anormallik var belirteyim, üstelik te kullanmakta olduğunuz; transistörlü, preamp barındırmayan bir amfi. Düzgün bir tesisatta 20 tane de pedal bağlasanız o kadar dip ses olmamalı. Genellenecek bir durum değil yaşadığınız, sadece sizinle ilgili bir sorun.

@MetalPose in söylediği doğru; Amfi üstündeki Jack girişi topraklamayı aynı mantıkta alır, gitarınızda da benzer bir şase topraklaması mevcuttur. (Volume potansına bağlıydı yanlış hatırlamıyorsam) köprüye bağlanan bir kablo olmalı) oradaki sıkıntı sizin yüksek gürültü duymanıza da sebep veriyor olabilir kontrol edebilirsiniz. Ayrıca pirizde gördüğüm pedal adaptörünüz olmalı, topraklamasız olması genelde sorun yaratmaz ancak, bu duruma neden olabilecek düşük kalite ve ya amper-regülatör sıkıntısı olabilir.
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar elektronikten anlamam pek ama bana kalırsa en mantıklısı planet waves kablo kullanmanızdır. Gerçekten dip ses müthiş oranda azalıyor. Daha önce ucuz dandik kablolar kullandığım dönemlerde, planet wavesin 1 mt kısa kablolarından birini almam ile yani 35 lira falandı kısa ama ev için ideal, neredeyse o iğrenç dip gürültüsü yok oldu diye bilirim. Herkese tavsiye ederim kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Güzel yorumlarınız için teşekkürler ne ekipmanda ne amfide nede gitarda bir sıkıntı yok kullandığım prizde topraklama yok . Kablosu var ama topraklama bağlı değil . Zaten benim amacım bu gibi durumlarda ne yapacaklarımı bilmeyenler pratik bir yol . Bence sizde bu ve buna benzer pratik yöntemleriniz var ise paylaşmanız ve bilmeyenleri bilgilendirmeniz iyi bir paylaşım .
 
Jack yuvasını değiştirirsen emin ol o kabloya ihtiyacın kalmayacak. O kabloyu kalorifer kazanına giden eski bir yapıya sahip kalorifer demir borusuna veya musluğa taksan tamam olay doğru diyeceğim fakat bu yaptığın şey; dip gürültüsü çözümü değil, içerdeki lehim sorununu dışarıdan halletme olmuş. Jack yuvasını değiştirir yada lehim sorununu çözersen daha sağlıklı olur.
 
Geri
Üst