Elimden geldiğince herkesi anlamaya çalışıyorum. Herkese teşekkürler. Anladığım kadarıyla her varlık -farklı tür varlıklardan bahsediyorum- farklı işitiyor, farklı dokunuyor, farklı hissediyor ve farklı tadıyor. Mesela, insanlar köpeklerin duyum aralığındaki sesleri duymazmış, ya da duyamazmış. Zaten duysaydık herhalde kafayı yerdik, değil mi? Köpeklerin arabaların peşinden havlamasının sebebi şuymuş arkadaşlar: Arabanın motorundan çıktığı söylenen esrarengiz bir ses (tabii ki bu sesi biz insanlar duyamıyoruz, hatırlatmakta faide var) köpekleri (belki başka türden canlılar da duyuyordur bu sesi, kim bilir?) oldukça rahatsız ediyormuş! Bu bilgi kesin mi, gerçekten bilmiyorum ama "herhalde doğrudur" diyorum. Zira her canlının farklı bir yaradılışı var. Bu örneğin, insanoğlunun diğer varlıklardan üstün olduğuna dair iyi bir örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Gaibten sesler, görüntüler..vs duysakdık bu sınav aleminin hiçbir önemi kalmazdı değil mi? Konu konuyu açıyor, kusuruma bakmayın. Şöyle düşünmeye çalışıyorum; canlı yaratıklar, cansız gibi görünen yaratıklar, daha kapsamlı olaraksa alemdeki tüm varlıklar farklı duyarlar, farklı görürler, farklı hissederler, farklı tadarlar, (farklı aşık olurlar). Yalnız, aşık olma kısmında kararsızım, çünkü bu ulvi duygunun hangi varlıklar tarafından hissedildiğini anlamak imkansız gibi. Kelimelere dökmekte imkansız. Kaldı ki, insanoğlu dışında diğer varlıkların nasıl aşık olduklarını bilmek bizim harcımız olmasa gerek.