Blues Için Elektro Gitar+ Amfi Seçimi Yardım

Yaklaşık iki sene önce Heavy müzik çalma hevesi ile bir müzik markete gittim ve ilk gitarımı (İbanez GRGA 11) ve ilk amfimi (Stagg 15 GA DR) yi aldım. Bir sene önce de Zoom G1Xon model prosesör aldım ve şu an müzik tarzım Heavy tür müzikler yerine daha çok Blues, Rock, Funk, türü müziklere kaydı. Bu kaymadan ötürü ben yeni gitar ve amfi arayışına girdim bütçem 4500 tl civarı (biraz esneyebilir). Fender Mexican Standart Ve Fender Champion 40 almayı düşünüyorum.
Sizce bu ikisi işimi görür mü Yoksa başka gitar ve amfi öneriniz var mı?


Not: Alacağım gitar ve amfi ile çok büyük yerlerde olmasa da sahne alacağım.
 
Sizin müzik tarzınıza göre kesinlikle bir fender stratocaster yada 3 adet single coil'i olan SSS manyetik dizilimli ya da bridge kısmında humbucker olan HSS manyetik dizilimli bir gitara yönelmek sizin için mantıklı olacak. Fiyat bütçenizde her zaman amfiye öncelik vermenizi öneririm zira tonu etkileyen şey %70 civarında amfi seçimi. Bu sebeple gitarda Mexican Strat yerine gene harika olan ve bizzat denediğim Squier Vintage Modified Strat tercih etmenizi öneririm. Gitarın siyah renkli ve maple klavyeli versiyonu da var. Seçim sizin... Amfi olarak ise tercihim Marshall'ın güncellenmiş DSL serisinden yana olur oldukça güzel özellikleri var, all-tube olduğu için ve 20 watt olduğu için her türlü sahnede işini göreceğine eminim.
Gitar: Squier Vintage Modified 70s Stratocaster, Rosewood, Vintage White Elektro Gitar
Amfi: Marshall DSL20CR 20W 1x12'' Tube Combo Elektro Gitar Amfisi - Zuhal Müzik
 
Hocam ben de blues ve rock türünde çalıyorum ve clean tonlara bayiliyorum ve sicak tonlar cok hosuma gidiyor. Mexican standart stratocasterim vardi ve benim de kafam karisikti asagi yukari yakin butcem vardi, sagolsun @samborar bana cok yardimci oldu ve American Blues Jr aldim ve gayet memnunum. Tek sikintisi reverbu acinca cok ses yapmasi baska problemli bir yeri yok. Eğer bulabilirseniz kesinlikle bir American bir Blues Jr denemenizi tavsiye ederim. Bu arada Mexican Strattan da gayet memnunum hiçbir sıkıntı çıkartmadı bana onu da tavsiye ederim. Geçen sene ikisine toplam 3600 tl vermistim ikisi de ikinci eldi. Tahminimce şuan bütceniz covarinda ikisini de 2. el alabilirsiniz.
 
Meksika Fender alacaksan, Standarttan çok ikinci el Classic Player serisine bak derim. Donanımları Standartlardan çok daha iyi.

Bütçeni bilmiyorum, ama Blues Juniorlar da DSL serisi de iyi tavsiyeler. Fakat Amerikan BJ bulması zor. Meksikaları da evde kontrol etmek biraz zor. Gürül gürül bir amfi.
 
Kişisel görüşüm Meksika blues juniorlar, Amerikan blues junior'dan tonal olarak daha başarılı. Versiyon 4 çıktı, deneme şansım olmadı ama araştırdığım kadarıyla hepsinden iyi duyuluyor.
 
Evet oldu. Çok güzel şeyler hayal ettirmişti dinlediğimde ama çaldığımda o hissiyatı alamadım. Genel olarak Blues jr. daki bence eksikler aynen devam ediyor. Bu tabi benim görüşüm ve zevkim. Size göre çok değişebilir.
 
Ben açıkçası bass sorunu ve o hacimsiz kutu sesinden biraz kurtulmuş gibi hissettim videolarda. Denemeden bişey söyleyemem tabiki.
 
Ben açıkçası bass sorunu ve o hacimsiz kutu sesinden biraz kurtulmuş gibi hissettim videolarda. Denemeden bişey söyleyemem tabiki.

Aslında sorun çok basit bir modifikasyonla giderebilecekken neden yapmıyorlar anlamıyorum. BJ Fender Bassman'ın devre şemasına çok yakın bir devre. Mini Bassman aslında. Fakat Bassman 4x10 speaker sürerken BJ 1x12 sürüyor. Gereksiz yüksek değerli kapasitörleri var BJ'un. bir iki kapasitör değişikliği ve devre üzerinden mid potunun bağlı olduğu yere bir basit lehimle bambaşka bir amfiye dönüşüyor. Hatta Cannabis Rex speaker'la beraber neredeyse Blackface tipli bir amfiye dönüştürmek mümkün.
 
Geri
Üst