Ibanez Rgt6exfx Kopru Sorunu

Selamlar,

Ibanez RGT6EXFX koprusu ile alakali soyle bir sorun yasiyorum: entonasyon ayarini yaptigimiz, gitarin sag tarafina dogru bakan vidalardana birisi (ustten ucuncu, D telinu tutan, ekte gorebilirsiniz) asiri sert, ve vidayi sikmaya calistigimda sele ("saddle") geriye gelmiyor da vida ile beraber donuyor. Selenin donmesini engellemek icin ustune sert birsey ile kuvvetlice bastirmak zorundayim, o da cok zor bir islem ve kopruya zarar veriyor (resme bakin, koprunun tabani asinmis durumda).

Entonasyonu ayarlamak cok zor hale geldiginden ve bir kere gitari 9-42 tel setine gore ayarladigimdan artik ornegin 10-... set vs. takamiyorum.

Sorularima gelecek olursak:

- Bu durumla daha once karsilasan oldu mu? Koprunun kalitesizligi mi, yoksa bana defolu urun mu denk geldi? (not: 1 yildir kullandigim gitar, epey memnunum bu sorun haric)

- Bunu duzeltmek mumkun mudur? Gerekirse kopruyu sokebilirim.

- Duzeltilemez birsey ise kopruyu degistirmek istesem yerine takabilecegim (gitari yontmadan, evde birini cikarip digerini takabilecegim) kopruler var midir? Ornegin bu koprunun bir sonraki modeli (Gibraltar Standard II) gibi.

Tesekkurler.
 

Dosyalar

  • DSC_0021.JPG
    DSC_0021.JPG
    164.2 KB · Gösterim: 208
Zorlamanız durumunda saddle ı kırabilirsiniz muhtemelen ya da vida yalama olacak.
- Gitarınızı standart mı akordluyorsunuz?
- parmağınızı koyduğunuz için arka kısmı göremiyoruz çok fazla geri çektiğinizi için eşiğe dayanmış olabilir, Yahut vida uzunluğu nedeni ile artık daha fazla geri çekmeye pay bırakmamış limitin sonuna dayanmış .
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
- Cogunlukla standard veya yarim adim dusuk.
- Parmagim saddle'i geri cektigim icin orada, diger turlu cok iyi gozuzkmuyor asinma. Bir fotograf daha ekledim parmagim yok bu sefer :)

Saddle'in zorlanmasi vs. durumu degil, teller uzerinde degilken ve epey pay varken bile bu saddle hareket etmiyor, vida ile beraber donuyor.
 

Dosyalar

  • DSC_0025.JPG
    DSC_0025.JPG
    239.7 KB · Gösterim: 207
Anladım. Vida yuvası ile ilgili diş atma/atlama durumu olabilir.
Vidayı komple çıkartıp dişlerini kontrol edin, vida ile ilgli bir sorun varsa saddle içindeki iz i yalama yapacaktır tekrar takmayın ve bence ve uygun bir vida bakmaya çalışın.
Vida da sorun yoksa, değer saddle lar dan birinin vidası ile değiştirip deneyin yine sorun yaşıyorsanız saddle değişimi gerekecek. Aynısını bulabilirmisiniz? emin dğilim :(
 
Geri
Üst