Cubase SX ve bi kaç sorun

Sadece sesler üzerinde işlem yapabiliyorum o kadar:( cubase sx in tüm nimetlerinden yararlanamıyorum.. Bu program ince ayarlar yapmak gerekiyor??? Bende illaki sorun çıkartıyor mesela "Creative asio" yu seçiyorum latency 4.000 de bu sefer ses gelmiyor eq da ses görünüyor hatta çalıyor ama hoparlorden ses gelmiyor(yani creative asio bi işe yaramıyor. Diğer asioları seçmek zorunda kalıyorum bu seferde onların latencysi farklı.. neden böyle niye adobe auition veya diğerleri gibi kolay kullanışlı bir program değil? Deliricem ne midi kayıt yapabiliryorum; ne bişi; bide programı bilmediğimden yaptığım ayarın benim için en idael olduğunu bilmek imkansız.
Kayıt için "empty" i açıyorum sonra "add audio track" diyorum "stereo" seçiyorum doğrUmu yapıyorum yoksa çok sesli kayıt için en ideali nedir?

Bilgisayar klavyesiyle çalarak, otomatikman vuruşlarına göre yazmak kaydetmek.mümkünmü..buna kısmen cevap yazılmıştı ama o cevaptakileri aynen uygulamama rağmen hiç bir işe yaramadı... daha açık bir şekilde yardımcı olursanız sevinirim.

Bu creative asio neden çalışmaz sorunu nedir?

Sistemim
SB AUdigy ES
p4 2.6
win xp prof.
cubase sx 2.0.1 kullanıyorum( kullanmaya çalışıyorum)

birde kısa bir loop u nasıl 3-4dk tekrarlatabilirim ? arada kesilme farkedilmeden... ben salak gibi tek tek arka arka kedimce mousela birleştirmeye çalşıyorumda( acemeliğin böylesi görülmedi ama sonuca ulaşmak için elimden gelen bu :(

elimde "YAMAHA portasound PSS-290" diye eski bir org var.
arkasında çıkış olarak sadece headphone/aux out bide tabiki adaptor çıkışı var bu orgu veya klavyeyi herneyse bilgisayara bağlayıp midi klavyesi olarak kulanmam mümkünmü? nasıl?
 
Cubase sx 2.01 asio 2.0 ı destekler ama bizim creative ses kartlarımız asio 1,55...vs asio destekliyor.Sorun kartlarımızda.Asio Multimedia setup tan soundblaster compatiple full duplex i seç.Bende öyle ama cubase 2.01 kullanmama rağmen ses kartımın yüzünden asio 2.0 kullanamıyorum.Lütfedip audigy2 pla.zs ex modeline koymuşlar.O da 300 dolar.Sitede de kimse tavsiye etmiyor bu arada....Parayı bulalım sen de ben de kayıt yapmaya başlıyacağız herhalde.ama ses kartlarını değiştirmeden bu iş olmayacak..
Bu arada yazdığın bir mezur midi kümesine tıkla yani seç, sağ altta bir kare tutamaç oluşacak.O tutamaçı sürükle istediğin mezur kadar uzatabilirsin.Bu arada üstten mezurları saymayı unutma..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
ben loopun tekrarlamasını istemiştim yani wav dosyasının hiç kesildiği belli olmadan tekrarlamasını nasıl sağlarım
 
Geri
Üst