Fender Standart Strat Hakkında.

D

daverc

Herkeze selamlar;
Bir süre önce gitar çalmaya karar verdim ve ekipman üzerinde düsünüyorum, başka bir forumdaki arkadaşlara danıştım sizden de fikir almak isterim.

Genel olarak dinlemeyi sevdigim kisilerin ortak ozellik olarak fender kullandıklarini gördüm ve ilk alicagim gitarin fender olmasina karar verdim, içlerinden de hem abartı pahalı olmamasından hemde seklinin güzelliğinden su adresteki (http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=592&gid=109 ) standart strati sectim.(ismi standart strat olarak geciyor , stratocaster ile bir farkı varmı bilmiyorum).

Merak ettiğim acaba böyle bir gitar yeni baslayan biri icin nasildir , Öğrenme aşamasında zarar verirmiyim gitara? çünkü beni 1-2 yil sorun cikarmadan idare etsin istiyorum , tamircilerle ugrasmayayim bide ;)

Ayrıca Meksika Fender almanın riskli bir is oldugunu okudum, dikkatli seçilmesi lazım zira kalite olarak homojen olmadığı biliniyormuş.


Bu şartlar altında , benim gibi acemi birinin izmirden karambole meksika stratocaster alması kumar olur sanırım, bu durumda bana ne önerirsiniz ?

Teşekkürler.
 
yeni başlıyacağım diyorsun da neden bu kadar pahalı bir gitar seçme gereği duydun :D yani normal fender stratlarda yeni başlayan birisi için tatmin edicidir ama yinede karar senin
 
Öncelikle fender istediğim için daha ucuzunu göremedim ;) , ayrıca almışken iyi bişey olsun , eğer ilerleyebilirsem hemen bir sene sonra tekrar gitar almak zorunda kalmayayayım diyerek böyle düsündüm.
 
düşüncene saygım var ama ben dediğim hala arkasında durmaktayım dinlediğim gruplar genelde fender kullanıyor demişsin ilk mesajında peki ilerleyen zamanlarda müzik zevkin hiç değişme göstermiyecekmi(değişmiyebilir sadece fikir vermek açısından yazdım :) ) yani bunlarıda göz önünde bulundurarak başlangıç için daha uygun bir gitar ve ucuz bir gitar almanı öneririm saygılar ;)
 
Ucuzluk pahalilik göreceli bir kavram. Belki arkadas ögremini bitirmis iyi bir pozisyondadir iyi kazanir yada babasi zengindir... Onun icin alabileceginin en iyisini alsin, alabiliyorsa hatta amerikan alsin. Sonucta kaybedilen bir sey yok, hatta kaliteli alet ucuz aletten daha az deger kaybeder.
 
doğru haklısın söylediklerini düşünmedim ben genelde forumda lise(bende bu gruptanım)-üniversite öğrencisi çoğunlukta olduğu olduğu için öyle yazmış olabilirim saygılar ;)
 
Abi yeni başlansa bile ,iyi gitar alınabiliyorsa alınmalı benec,insanı motive edici,güzel bir gitar tonuyla gitara başlamayak,daha cok hevesle çalamayıda beraberinde getirir diye düşünüyorum,Fender Strat almayı karar vermiş arkadaş,bence almalısın,denemeden yine alma diyeceğim ama yeni başlıyormuşsun,sonuc olarak Fender Stratocaster iyi gitardır gönül rahatlığıyla alabilirsin..
 
bence fender usa den baslamak cok da tercih edilmesi mantikli bir olay degil, meksika strat al, kendine bir hedef koy, su duzeye gelirsem usa fender alacam de, bundan sonrada yukesltirsin citayi, malum sonu olan bir sey degil.. zaten yeni basliyorsan ikisi arasindaki farki anlaman gercekten cok zor, benim tavsiyem meksika strattir anlayan birisi ile gidip alirsin, 10 numara gitardir yani iyisi baslangic icin, yine de sana kalmis, kolay gele..
 
Cevaplar icin sağolun. Gönlümde fender olmasına rağmen sorun, almaya gittiğimde gitarda herhangibir anormallik olup olmadığını anlaybilecek kapasitede olmamam, işin güzel kısmı ise sorun olsa da anlamadigim icin dert olmamasi ;) Bu yüzden C_C_King in dedigi gibi meksika tercih etmemde sakınca yok sanırım.


Bide başka bir sorum , rg2550 gibi tremolo lu bir gitar , o aparati kullanılmasa da sorun cikarma kapasitesine sahip midir? Tel takarken zorluk veya akord kaçması gibi?
 
öncelikle kıvılcımdan alıınacaksa bu gitar kesinlikle görülüp iyice incelenip alınmalı ben 2 yıl önce incelemeden istanbuldan adanaya getirttim USA Deluxe ASh Strat sapında çatlak burguların ordaki tel tutacağında boya dökülmesiyle karşılaştım o yüzden dikkatli olun diyorum...belki sapı değişmişsit veya yeni incelemeden alacak birine satmak için istanbulda bekliyor olabilir çünkü benden daha önce o gitarı birisi daha almış ve iade etmiş ve iade edilen gitarda bana gönderilmiş.İnanmayan insanlara fotoğrafları nı da koyayım buraya o gitarın seri nosu DZ5082561...
Ayrıyetten olayı forumdan stormcrowda biliyor zaten 2 kez iade edildiğinide ondan öğrenmiştim ondada fotolar vardı.

PICT0739.jpg

PICT0727.jpg

PICT0735.jpg

ennet.jpg
 
daverc demiş ki:
Cevaplar icin sağolun. Gönlümde fender olmasına rağmen sorun, almaya gittiğimde gitarda herhangibir anormallik olup olmadığını anlaybilecek kapasitede olmamam, işin güzel kısmı ise sorun olsa da anlamadigim icin dert olmamasi ;) Bu yüzden C_C_King in dedigi gibi meksika tercih etmemde sakınca yok sanırım.


Bide başka bir sorum , rg2550 gibi tremolo lu bir gitar , o aparati kullanılmasa da sorun cikarma kapasitesine sahip midir? Tel takarken zorluk veya akord kaçması gibi?

yeni başlıyorsun bence o aparata hiç bulaşma :)
 
Gayet iyi bir tercih. Meksika malı stratlar gayet iyi ve de kalıcıdır. Yarın öbür gün üzerindeki çok iyi olmayan elekronik aksamları değiştirirsin ve de misler gibi sahnede seni çok rahat götürecek bir alet olur.

Ama alırken bu aleti bizim bu forumun alım satım kısmına bak. Acaip fahiş fiyattan satıyorlar burada. Amerika sıfır fiyatı 400 dolar olan bu aletler burada 700 euro gibi saçma sapan fiyatlara dükkanda teşhir ediliyor. Bu yanlışı yapma derim.

B
 
Erren,

Elbette kötü bir şey, satın alırken seni haberdar etmeleri gerekirdi ve hatta bu yüzden fiyatının düşürülmesi lazımdı. Normali olması gerekeni budur.

Amma vellakin tona hiç bir kötü etkisi yok bunun. Zira çatlak olan yer truss rod'u kapayan cevizden yapılma ince bir katman ağaç. Dolayısı ile o tamamen çıksa dahi bir problem olmaz ton açısından (tabi elinle hissedersin ayrı mevzuu).

B
 
squier standartta yetebilir.

çok kısa bi zaman sonra başlıyacaksın ah keşke şusu şöyle olanından alsaydım. keşke böle olsaydı fln diye.

bir iki ay sonra ne istediğini daha iyi anlar gider o zaman meksikan alırsın. elindeki eski squieri de satarsın biraz zararın olur ama alıcagın fenderi tam istediğin gibi alırsın
 
StratoMaster demiş ki:
...tabi elinle hissedersin ayrı mevzuu...

benim için gitarda "deal breaker" denen şey tam olarak bu. orası burası vurulmuş çarpılmış çok bakmam ama sap ve klavyede en ufak bir pürüze bile tahammülüm yok. :?

ikinci el malı birinci el diye satmak sahtekarlığı da cabası.
 
Elbette arkadaş hele hele bir de 1500 euro gibi bir para vereceksin bir de bu olacak. Acaip saçma sapan bir halt.

Amerika'da guitar centerda ve marsda (batmadan evvel) tanık oldum bir kaç kere. Br yere vurmuş oluyorlar gitarı, ya ufak bir göçük oluyor o zaman ciddi fiyatı iniyor. Yahut boyası kalkmış oluyor ki o zaman daha da fazla.

Bir milime bir buçuk milim boya kalkmış süper mary kay white (saydam beyaz) ash amerikan series bir stratı bu sayede 450 dolara almıştım!

B ;)
 
hatta sapasağlam alet bile olsa bir sene öncenin modeli ise fiyatta bayağı ciddi indirim yapıyorlar. ama senin farketmen lazım yoksa çoğu ucuz çakallıkta bizimkilerden aşağı değil gördüğüm kadarıyla :)

ben de sana mary kay için güzel bir teklifle gelecektim ama madem boya kalkmış, 400 dolar veririm :LOL:
 
Ben arkadaşı dikkatli olsun karşılaşabilir diye uyarıp insanlık görevimi yaptım o kadar para sayıp sonrada çatlağı secks inde dediği gibi kaldırılacak bir şey olmadığı için ampliyle birlikte iade ettik o zaman...

Daha sonra bir tanıdık sağolsun 72 Tele Custom seçip getirdi yılbaşınada blues junior aldımmı tamamdır...

Barlo Blues Junior un üzerindeki hoparlorler nasıl hoparlor modifiyesi isteyen bir alet mi?
 
Geri
Üst