Pedal Ledi Tamiri



Linkteki "mooer reecho pro" pedalından aldım. Daha önce diğer pedallarımla sıkıntısız kullandığım ama pek kaliteli olmayan çok girişli ucuz bir adaptör kullanıyorum bu pedalı da ona bağladım. 1 hafta sorunsuz kullandım. En son pek sık kullanmadığım boss rc-20xl loop pedalını da takayım dedim o sırada adaptörde temassızlık oldu ve güç kesildi. Fişi çıkarıp taktıktan sonra mooer'in sağdaki ışığının yanmadığını farkettim.

Neyse uzatmayayım sonuç olarak şuan pedalda delayin aktif olduğunu gösteren ışık yanmıyor. Ama bazen kısık bir şekilde yanıp sönüyor sonra yine hiç yanmıyor. Acaba led bozulmuş mudur yoksa temassızlık gibi bir durum mu var? Bildiğim kadarıyla led ışık bozulduysa hiç yanmaz. Yani arada yanıp sönmesi temazsızlık gibi geldi bana ama pek anlamıyorum. Pedalı da açıp baktım lehimlerde bi sıkıntı yok gibi. Eğer led bozulmuşsa ve değiştirmem gerekirse lehim tecrübem var ama elektronik bilgim çok yok. Yani ledi lehimlerim ama doğru ledi nereden bulurum? Mesela bu ledin kaç voltla çalıştığı gibi teknik bilgileri nereden öğrenebilirim? Yanlışlıkla başka değerleri olan bir led takıp daha da bozmayayım sonra.
 
Merhaba, geçmiş olsun.
Ledler gösterge olarak kullanırken dikkat etmen gereken tek şey aynı kalınlıkta olması. İstersen farklı renkte bir led de kullanabilirsin. Sökme işlemi için pompan yoksa ledin bacaklarından birini tutmak için pay bırakarak kes. Yeni ledin anoduyla katodunun aynı yere gelmesine dikkat et; lede bakarsan düz bir taraf göreceksin, yeni ledin düz tarafı da aynı yere denk gelsin.
Kolay gelsin.
 
Geri
Üst