Condenser Mikrofonlar Ne Kadar Dayanıklıdır?

Arkadaşlar iyi günler. Behringer c1 mikrofon kullanıyorum, satın alalı iki üç hafta oldu ve stanttan çıkarırken yere düşürdüm. Görünürde bir hasar yok fakat mikrofonun ön kısmından konuştuğumda daha iyi ses alıyorum, arka tarafından konuştuğumda daha boğuk bir ses alıyorum. Mikrofonlarla ilgili çok bilgim yok. Bir arkadaşım condenserların arka kısmından, ön kısmından aldığım sesi alamayacağımı, boğuk olmasının normal olduğunu söyledi fakat kendi işlerimi kaydetmek için o mikrofona ciddi anlamda ihtiyacım var ve herhangi bir zarar gelsin istemiyorum. Ayrıca kayıt sırasında hafif bir dip ses sorunu var. Bu sorun eskiden de vardı sanırım fakat emin değilim. Düşmeyle alakalı da olmuş olabilir mi? Condenserlar söylendiği gibi '' Düşürdüysen at çöpe gitsin, hayır gelmez o mikrofondan'' seviyesinde hassas aletler midir? Ne Türkçe kaynaklarda ne de yabancı kaynaklarda mikrofonu yere düşürmek ile ilgili pek bir yazı bulamadım. Gitarımızın köşesi kapıya çarptığında bile konu açıyoruz. Mikrofonlar kadar hassas aletlerin düşürülmesi ile illgili açıklayıcı kaynak olması açısından, hem kendim için hem de bu durumu yaşamış diğer müzisyenler, stüdyo çalışanları için açıyorum bu konuyu. Tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız beni mutlu edersiniz.
 
Ben olsam internetteki kayıtlarla, incelemelerle kıyaslar, bir çıkarım yaparım. Yazınızdan anladığım kadarıyla bir problemi yok gibi geliyor. Ayrıca evet dinamik mikrofona göre daha geniş olsa da, sesi aldığı alan yine de o kadar geniş değil :) Boğuk ses almanız zaten kendisinde olan bir durumdu -arkadan konuşunca-. Dip ses için devreye giren preamp ve condenser için gereken phantom power'ı sağlayan kaynak vs. hepsi önemli olabilir muhtemelen ancak bence netteki videolarla bir kıyaslayın. Ben ciddi bir hasar almadıysa problem olacağını sanmam. Bu kadar çabuk zarar görmemeli.

Ancak söz konusu marka Behringer olunca biraz daha hazırlıklı olmak lazım :p Ürünleri en fazla 'iş görsün yeter' mantığıyla alınabilecek ürünler. Dayanıklılık konusunda pek bir şey beklememek lazım her şeye rağmen.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Şöyle bir sorun var ki tanıtım videolarındaki insanların normal ses tonunu bilmediğimden mikrofonu kıyaslayamıyorum. Fakat sonradan kayıt aldım test etmek için, sorun yok gibi gözüküyor teşekkürler :)
 
Geri
Üst