Robotek

Sinema sektörü yayın organı Hollywood Reporter’ın haberine göre, Warner Bros. Pictures, “Robotek” serisinin yayın haklarını uzun bir uğraşıdan sonra satın aldı. Dev robotların beyazperde macerasının yapımcılığını sahibi olduğu “Maguire Entertainment” aracılığıyla Tobey Maguire ve Drew Crevello üstlenecek. Robotek üyelerinin macerasında “Örümcek Adam” serisinin ünlü aktörü Tobey Maguire da kamera karşısına geçmeye hazırlanıyor. Senaryosunu Craig Zahler’ın kaleme aldığı yapımın, 1980’lerde Harmony Gold USA ve Tatsunoko Prods tarafından gerçekleştirilen orijinal öyküsü ve kurgusu yeniden ele alınacak. Harmony Gold adına Robotek’in haklarını elinde bulunduran Frank Agrama yapımcı olarak filme destek verecek.

“Robotek” adlı çizgi film, Güney Pasifik’te bir uzay gemisinin Güney Pasifik’teki küçük bir adaya düşmesini ve ardından insanların onların teknolojisini dünyada kullanmak için harekete geçmesiyle başlıyor. Ancak inşa edilen uzay gemisinin hizmete gireceği gün uzaylıların saldırısıyla dünyalılar ne yapacaklarını şaşırıyor ve gezegenin kaderi iki genç pilotun ellerine kalıyor.

Kaynak: NTV
 
Ek bir bilgi Robotech aslında Amerikalıların yapımcılığında yapılan bir çizgi film.
Ve 3 adet japon anime'nin birleştirilmesi ekstra karakterler eklenmesi ile oluşturulmuş.

Bunlardan biri Macross: Super Dimension fortress. Düşen uzay gemisi ve roboteknoloji olayı bu çizgi filmden alınma. Roy Fokker karakteri de burdan alınma. (Wikipedia da okumuştum bunları)

Robotech teki Rick Hunter Robotech'e özgü bir karakter.
Muhtemelen Tobey Maguire'ı Rick Hunter rolünde görürüz gibime geliyor.

Eski Robotech hastaları için Macross Zero yu bulup izlemelerini öneririm.
Bir nevi prequel ama görüntüler harika.
 
Geri
Üst