Voltran

DreamWorks/Paramount’s yapımı, 311 milyon dolarlık gişe hasılatına imza atan “Transformers”ın başarısı diğer stüdyoları dev robot yapımları için harekete geçmeye yöneltti. Regency şirketi de geçen ay 1980’lerin bir başka efsane robot animasyonunun haklarını satın aldı.

“Voltran, Voltran, Voltran” sloganıyla bilinen ve beş robotun bir araya gelip dev bir robota dönüşerek mücadeleye girişmesini konu alan animasyon da beyazperdeye aktarılacak. Bu filmin yapımcılığını da Mark Gordon üstlenecek.

Kaynak: NTV

80'lerin sonu ile 90'ların başında TRT'de yayınlanan ve bir ekol olan Voltran; "Aymar mı döver, yoksa Tombiler mi?" tartışmasının ardından döneminin en önemli ikinci tartışması "Transformes mı döver, yoksa Voltran mı?"nın bir ayağını oluşturmuştur. Voltran'ın sloganı öylesine derin izler bırakmıştır ki, mahalle takımlarının aldım-verdim yapan yıldızı olmayan ama yine de "Hadi bunu da alalım kalabalık oluruz" dedirten oyuncularının topa vururken "Voltran, Voltran, Voltran" demesine sebep olmuştur.

Peki Voltran sadece çocukların mı hafızasında yer edinmiştir? Elbette hayır. Ülkemizde 7'den 70'e milyonların sevgilisidir Voltran. Ankara-İstanbul istikametinde ilerlerken, yanılmıyorsam Kurtköy gişesinde, sağınızda devasa Voltran tabelasını görebilirsiniz. Ne hikmetse her yolculukta tam orada uyanırım lan. :)

Günümüzde çizgi filmlerin ve çizgi roman kahramanlarının sinemaya uyarlanmalarının başarılı olduğunu söylemek çok zor bence. DareDevil, Spider Man, Teenage Mutant Ninja Turtles en büyük hayal kırıklıkları. İşin aslı Transformers'ı izlerken de tam verim alamadım ben. Umarım Voltran da daha fazla insan çekebilmek uğruna gerçeğinden uzaklaşıp saçmasapan bir hal almaz. Heyecanla beklemekteyiz...

VOLTRAN, VOLTRAN, VOLTRAN !!!
 
Voltran'ı beyazperdeye aktarmak Transformers'tan daha zor olsa gerek. Işın kılıcı aslanlar falan. Ama sevinirim büyük şeyler beklemeye gerek yok, gişeye yönelik, özel efekt dolu ve muhtemelen özensiz senaryosuyla dikkat çekecektir ama herşeye rağmen Voltran'ı dev ekranda görmek o Voltran'lı dönemi yaşayanlar için epey keyifli olacaktır.
 
Bence transformers hezimetinden sonra voltrandan fazla birşey beklememek gerekir..ya da transformerstaki yanlışlar görülüp belkide iyi birşey çıkabilir.. kim bilebilirki..
 
transformers hezimeti mi? ben çok sevmiştim halbuki transformers'ı. yakın dövüş sahnelerini diyosan evet çok karambole gelmiş ama iyiydi ya bu film. :)
 
deathmetalman demiş ki:
birde eskiden ''dan din sevimli dev çık ortaya ''diye bişey vardı..oda baya iyidi yaaa!gerçi voltran ın biraz yavşak haliydi ama baya iyi bi kuguydu!

Ben çok severdim onu Voltron la pek alakası yok ama.
Bir çocuk vardı yüzüklerini birleştirince deve dönüşüyordu. Dev de F4 daki The Thing gibi bir şeydi. Beyazdı ama yanılmıyorsam yoksa biizim televizyon siyah beyazdı :D
 
evet haklısın o zamanlar siyah beyazdı televizyonlar ve renkleri anlamak zordu ve inan o dev in hangi renkte olduğunu söylemek imkansız herhalde!...atom karınca ile peşpeşe oynarlardı bide yanlış hatırlamıyosam..o zamanlar çizgi film saati diye program vardı akşam üzeri 5 e doğru benim gibi yaşı 30 civarı olanlar çok iyi bilir o yılları!
 
ya peki çok çok eski vardı bitane..harbiden siyah beyaz tv zamanı.. lazerman dı sanırım adı kimse hatırlamıyor acaba baska hatırlayan cıkar mı ?
 
HornyDevil demiş ki:
ya peki çok çok eski vardı bitane..harbiden siyah beyaz tv zamanı.. lazerman dı sanırım adı kimse hatırlamıyor acaba baska hatırlayan cıkar mı ?

laserion'sa dediğin evet. ben de etrafımda benden başka hatırlayan bulamıyodum bu çizgi filmi. Voltran kadar bu da favorimdi :D
http://www.youtube.com/watch?v=52uNiIHsImM

Bi de Macron-1 vardı hey gidi hey. İyiyden iyiye nostaljik çizgi filmler köşesi oldu bu başlık :D
 
Laserion. Offf. Muzigine hastaydim onun ben. Hatirlatma icin cidden tesekkur ederim, cizgifilmin adini unutmustum zira :) Verilen youtube linkinde de bu guzel giris sarkisi dinlenebiliyor ;)

Asirlar olmustu vallahi :)
 
ya şu lazerion'nu şimdi hatırladım.ama bide robotech vardı onu unutmamak lazım.valla voltran'ın filminin çekilmesi güzel bişe umarım iyi olur.ama hatırladığım kadarıyla voltran jaonya hariç fransa ve türikyede gösterime girmişti.az tanınan bir animeydi ama sonra nooldu bilmiyom.

tabi şunu da unutmayalım.ikinci nesil voltran'da olabilir arkadaşlar.malum aslanlı voltran'ın yanında bide arabalı voltran var.belki dünya ülkerinde gösterilen ikinci nesildir.

biliyonuz bizim nesil he-man voltran neslidir.bu gdişle laseirondan önce he-man de gelebilir.(gerçi eski bir versiyonu var ama he-man'le alakası yok)
 
Geri
Üst