Vocal Remove

Merhaba... Ben bu forumu henüz keşfettim. tabi bu kadar mükemmel olduğunu görünce bırakmak mümkün mü..

hemen bir konuyla başlayayım. kullandığım bir yığın müzik programında olmayan bir özellikten bahsetmek istiyorum.vocali enstrumanlardan ayırma.vocal remover gibi basit programlarla olacak iş değil. kullandığım bazı müzik programlarında var fakat vocali kesecem diye şarkının anasını ağlatıyor. bu konuda bilgisi olanlar lütfen benden esirgemesinler. teşekkür...[/b]
 
...

bu konu ve buna benzer konular daha önce tartışılmıştı ama genede birşeyler yazayım

cool edit plug inleri iyi ama yeterli olmuyor.Eq ayarları ile oynayarak bir yerlere ulaşabilirsin ama sınırlı.Sonuç olarak müzikten vokali ayırmak teorik olarak imkansız sayılabilir çünkü mixlenmiş bir kayıt farklı bir çok frekans içerir ve her enstruman ve vokal bu frekanslar içinde gezinir ( ama gezindikleri bir frekan spektrumu vardır zaten bu vokal ayırırım diye idda eden program ar bu spectrumu silerler) Ama kayıt içinde çoğu zaman tüm kayıt komponentleri ortak frekans kullanabilirler birini silerseniz ötekininde bir bacağını kesmiş olursunuz.Yani mükemmel verim imkansız ama kulağı kandırarak birşeyler hatta iyi birşeler de yapılınabilinir ama hiç uzuzn uzun denemedim.

kolay gelsin...
 
Amaç vokali tamamen silip şarkıyı enstrümantal hale getirmekse bu kesinlikle, ne teoride ne de pratikte imkansız...Dediğin gibi bi takım plug-in lerle bir şekilde vokali kısmen yok edebilirsin tabi K.D.V siyle!
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Doğrusu bu konuyla ilgili bir program bulamayacağıma artık ben de inanmaya başladım. Cool edit!i de kullandım dediğin gibi diğer frekansların kolunu bacağını kesiyor, değişik ses oyunlarıyla kulağımı da kandıramıyorum, dinlenecek türden bişi olmuyor..imkansız olduğunu düşünmüyordum, programlar genellikle sayısal işlem yaptıkları için, vocalinde kendine has bir sayısal verisi olmalı, belki yapılan böyle bir program varsa o sayısal veriyi önce tarama işlemi yapar sonra elde ettiği veriyi diğer verileri bozmadan yok edebilir diye düşünmüştüm, bilmiyorum çok mu uç düşünüyorum..

yahu herkes tarafından bilinir öyle şeyeler yapılıyor ki şarkılarda şarkıyı tamamen arkadaki fon kurtarıyor diyebiliriz.. e tabi bende o muhteşem enstrumalardan oluşan birliği gereksiz söz yığınlarından kurtarmak istiyorum..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
hımm.. evet baktım fakat isteklerime cevap verebilecek bir şeye rastlamadım.. yine de saol..en iyisi ben böyle bir programı aramaktan vazgeçeyim..
 
vocal remove un temel mantığı şudur, hem sağ kanbaldan hem de sol kanaldan eşit gelen sese phantom image denir, aslında ortada bir ses kaynağı yoktur ama iki taraftan eşit gelince phantom image denen yerden yani ortadan geliyormuş gibi olur ses, vocal remover'ın mantığı da genel olarak TAM ortadan gelen sesleri kesmektir, çünkü genelde vokaller TAM ortada olur, ama tabi TAM ortayı kesince vokalle beraber genelde kick, snare, bass falan da uçar bir derece, sadece sağa sola yayılmış reverb wet'leri kalır =)
bunu mükemmel bir şekilde yapmak imkansız sanırım, ama belki de yapılıyordur ?
 
Geri
Üst