Kirk Hammet'ın eline sardığı şey ?

Tur boyunca çaldığı için palm muted yaparken teller elinde yara yapıyormuş ve kanıyormuş bu yaraları kanatmadan tutabilmeyi bu şekilde çözdüğünü söylüyor. Ayrıca arada bariyer gibi işlevi var bu yüzden çalım hızını arttırdığını 'iddia' ediyor. Bence, yalan :D Ayrıca siz de konserde, elinizi benim gibi bantlarsanız belki sahne arkası şirinleri bile görebilirsiniz diye şuraya da ufak bir espiri çizelim demiş.

Kaynak şu şekilde: Moving Pieces: Kirk Hammett: Why the taped hand? geçmişte de forumda soran vardı yanlış hatırlamıyorsam, link patlarsa yazı olarak şu kalsın:

[Question] There have been many theories spread on the Internet about why you tape your hands. So once and for all, why do you do it? --Jerry Glass

If you look at the side of your hand, right below your pinkie, you'll see there are some wrinkle lines. At least there are on my hand... [laughs] Because of my playing style, I'm constantly hitting the strings and palm muting and, generally, beating up my right hand. Over the course of a tour, those wrinkles start busting open and bleeding. I put tape over the wrinkles so they don't break open and bleed all over my guitar, 'cause if a string gets in there once your hand is cut --wow!--that stings! Plus, it lets me play faster since it reduces drag between my hand and the strings.

Once, when we were on tour, I looked out into the audience and saw a kid with both his hands taped up like mine. I was cracking up so much I had to give him a backstage pass. --Kirk Hammett, Guitar World, January 2006, 112.
 
Son düzenleme:
Kendini çok tekrar ediyor deseler anlarım ama kötü gitar çalıyor başka bir şey. Gerçekten çok güzel soloları var ve hayranlıkla dinleniyor. Kh gitar çalamıyor lars davul çalamıyor bassist zaten rahmetli bi james için mi bu kadar kitle dinliyor metallicayi.
 
Espri yaptık. Subjektif şeyler üzerine gereksiz uzatmayın konuyu. Kaldı ki fazla kitleye ulaşmak iyi olmak anlamına gelmez. Elmalar ile armutları ayırın önce.
Şu aralar forumda her konuda tartışma dönüyor örnek az önce okuduğum yine gerilim dolu başka bir konu Neden fiyatı bu kadar ucuz ? noluyor foruma böyle neden kimse birbiriyle anlaşamıyor yanlış anlaşılmasın tek bir kişi için konuşmuyorum genel olarak bir sorun var
 
Objektif bir konu hakkında tartışacak halim yok, 2x2=4. Fikrini halka açık bir yerde yazmış düşüncemi belirtmek kadar doğal bir şey olamaz, saygı çerçevesinde.
 
Şu alemde binlerce gitarist var saatlerce gitar çalan bir tek bu adamın elinin gitar çalmayla yara olduğunu duydum. Bir de hala şu adam iyi mi kötü mü tartışmasının devam edilebiletisinin olduğunu görmek ...
 
Objektif bir konu hakkında tartışacak halim yok, 2x2=4. Fikrini halka açık bir yerde yazmış düşüncemi belirtmek kadar doğal bir şey olamaz, saygı çerçevesinde.
Aynı zamanda mantık çerçevesinde se olmalı. Kitlelere ulaşan her müzisyen virtüöz müdür/ ya da iyi midir?

Subjektif ok. Kirk hammet BENCE baya kötü bir gitaristtir. Konu kapanmıştır. Devam edebilirsiniz.
 
Şaşılacak bir şey değil, eli yara olan çok adam var. Bir sürü gitarist parmaklara superglue vb sürüyor ya da sağ eline KH gibi bant ya da vb yapıştırıyor. Bazen elini koyma şekli bazen gaza gelip coşma anında filan elin çizilmesi vb normal. Adamın eli acımış takmış bize ne yav.... :)
Sıradaki tartışma konusu: Nicko McBrain ya da Tomas Haake çıplak ayak ya da çorapla çalıyorlar, acaba kıymık filan batıyor mudur?
 
Şu alemde binlerce gitarist var saatlerce gitar çalan bir tek bu adamın elinin gitar çalmayla yara olduğunu duydum. Bir de hala şu adam iyi mi kötü mü tartışmasının devam edilebiletisinin olduğunu görmek ...

Çalım sitili ve ya gitarın yapısından kaynaklanan durumlarda bu tip çözümler kullanılıyor. Gayet normal.
telecaster in üst kısmı diğer gitarlardaki gibi eğimli değil, çalım esnasında kolum sürekli olarak üstteki köşeye vuruyor ve morarmaya sebep oluyor. Ayrıca kolumdaki tüm ter, gitarın gövdesine akıp çalımı zorlaştırıyor. Peluş bileklik takarak bu sorunu çözüyorum.
Bir ara da pena tutuşu ile ilgili olarak işaret ve orta parmağımın üst dış eklem yerleri tellere sürtmekteydi, yara bandı takıyordum. Artık bant yerine daha geniş penalar kullanıyorum. Bu sayede parmakların açısı değiştiği için eskisi kadar sıkıntı yaşamıyorum ama alışmak zor oldu.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst