Tel ömürü hakkında

Daha once Ernie Ball 10 luk tel kullanmis biri olup daha sonra tel omrunden dolayi Earni Ball kullanmamaya karar vermistim. Ancak gectigimiz yaz sonu Ernie Ball 11 lik tel takmistim gitarima ve inanilmaz derecede uzun sure gitti. Sanirim mevsimden dolayi kisin daha uzun sure dayandi diye dusunuyorum. Bu nedenle yazin bir Elixir ile idare edip kislari ise Ernie Ball kullanmayi dusunuyorum.
 
Ben Erbie Ball taktım geçen hafta, odamdaki hava nasıl kirliyse/nemliyse (neyse artık) ertesi güne inanılmaz bir paslanma yaşadı. 3 gün içinde değiştirmek zorunda kaldım (ki her çalımdan önce silerim telleri). Fender’leri çok beğendim, hem dokusu güzel hem de uzun süre gidiyor paslanmadan, yurt dışından gelen tanıdıklara Thomann’dan (veya bu paketi satan bir yerden) söylemenizi öneririm, ben 10.90€’ya 3 takımlık paketlerinden buldum direk birkaç tane aldım, en az 1-1.5 yıl geriye dönüp bakmam gerekmeyecek gibi. Tekte alıp stok yapmak en iyisi :) Yoksa kur arttıkça daha da artacak fiyatlar.
 
:D Telin ismi her seferinde değişmiş.

Bende Optiwebi merak ediyorum. Nanoweb normal tellere göre daha sert bu yüzden sevmiyorum. Optiwebde böyleyse ernie ball almaya devam edecem.

Opti kesinlikle normal tellere yakın ancak yine de arada fark var. Ernie Ball takılı bir gitar çalınca fark belli.

Yalnız her şey alışmayla ilgili. Nanoweb'e bile alışmıştım. Optiweb'e herkes alışabilir, bir süre sonra 'normal tel' o oluyor.
25,5 skalada 9 numara
24,75 skalada 10 numara kullanıyorum, tavsiye ederim.
 
25.5'te 10 kullanacam elixirle daha sert olacak diye çekiniyorum. Bakalım gitarı goturunce karar verecem :D
Ben 25.5 te uzun suredir 10 kullanmistim. Yillar once 9 luk kullanirken 10 luk tel bana cok ama cok sert geliyordu. Ancak su an 9 luk tel o kadar ciliz geliyor ki takip ta calmayi hayal edemiyorum. 24.75 te 11 lik tele gectigimde ilk basta baya rahatsiz olmustum ancak iki hafta sonra tamamen alistim ve su an 11 lik tel cok hosuma gidiyor :)
 
Geri
Üst