Youtube Telif Hakkında

MErhabalar, bugün Bullet For My Valentine - Don't Need You şarkısını cover yaptım, Youtube' a yükledim ve anında telif yedi. Ama aynı şekilde cover yapan bazı kişilerin videoları engellenmemiş. Benim videom niye dünya çapında engellendi? En azından elde edeceğim kazancı onların almasını sağlayıp, videoyu youtube' a geri koyma gibi bir şansımız var mı?

Link :
 
Bazen telif hakkı sahibine kullanma adına mesaj atarak izin verilmesini istiyorlar/yalvarıyorlar fln. Belki o şekilde kapmışlardır izni :D
Yahut biraz EQ ayarlarıyla oynayıp youtube'u fakelemiş de olabilirler.
 
Son düzenleme:
Videoyu izleyemedim bilmiyorum ama cover yapılırken şarkının birebir aynısı ya da alt yapıya şarkıyı koyup üzerine çalarak yapılanlar anında telif sıkıntısı çıkarabilir. Videonun kaldırılması ya da yayınına izin verilmemesi için de şarkının sahibi ya da yayıncı firmasının telif atması gerekiyor. Yoksa Youtube sadece sarı dolar işareti gösterip bu videodan para kazanamayacağınızı belirtir.

Cover yaparken mümkün olduğunca alt yapıyı kendiniz oluşturup şarkıya bir şeyler katarak değişirseniz hem özgünlük açısından hemde telif için faydalı olur. Şarkının karar notasını da değişirseniz garantilenir. (Tabi bu yine şarkının sahibine kalmış. Kendisi fark edip yine telif atabilir.)
 
Geri
Üst