Elman Namazoglu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Rock sanatçısı değil ama elinde ki özel yapım gitarıyla çok güzel işler çıkarıyor bence.
Ki gitarı kendi başına öğrenmiş bir kişi hiç eğitim almamış.Gitarının tasarımı jazz kasalara benzetiyorum.

Kullandığı gitar hakkında fikri bilgisi olan abilerim kardeşlerim varsa bilgilerini paylaşırsalar çok sevinirim :)








 
Teknik ve hakimiyet müthiş ama, müzik facia... Böyle adamlara sahip çıkılsa veya başka yerlere kanalize olma şansı verilse, müthiş yerlere gelebilir. Düğün salonlarına takılıp kalmış gibi gözüküyor, orada da mecburen ne istenirse onu çalıyor tabii.
Dinlememiş olan varsa diye Azize Mustafazade'yi hatırlatmak isterim bu bahane ile. Azeri müziğini klasik müzik ve caz altyapısı ile (elbette babasının da sayesinde) birleştirmiş dehşet bir müzisyendir.

Yanında gitar da olsun derseniz:

Bach ile flörtü için de bkz:
 
Arkadaşlar Rusya'da 2,5 sene yaşamış biri olarak şu gözlemimi paylaşmak isterim. Çarlık Rusyası döneminde müzik ; Rusya'da zaten çok canlı ve köklü geleneklere sahip imiş. Bu mirasın üzerine ; Sovyet rejimi ( yani komünist rejim ) müziğe müthiş bir yatırım yapmış. Müzik eğitimini ; daha ilkokul seviyesinde iken tüm toplum bireylerine ciddi bir şekilde yaygınlaştırmış. İlkokul çağlarında bütün çocuklar yeteneklerine göre en azından bir enstrüman çalmaya yönlendirilmiş vs.

Tabii bu durum ; o dönem Sovyet sisteminin içerisinde olan Azerbeycan gibi bütün eski doğu bloku ülkeleri için de aynen geçerli. Başlık konusundaki şahıs da o iklimde yetişen jenerasyonun bir mensubu. O yüzden bazı şeyler gayet doğal kabul edilmeli.

Benim Rusya'da dinlediğim canlı müzikleri size anlatmaya kalksam inanamazsınız. Bahsettiğim şeyler maalesef ülkemizde o kadar az ki . Mukayese edersek neredeyse yok seviyesinde ....

Benim bu noktada söylemek istediğim son konu şu : Gerek Rusya gerekse eski doğu bloku ülkeleri ; gördüğüm kadarıyla şu anda eski Sovyet mirasını yemekle meşguller. Bence özellikle toplumsal tabana yayılmış eski sistematikler kesinlikle söz konusu değil. En azından eski etkinliğinde değil. Bakalım bu miras nereye kadar dayanacak ?
 
Son düzenleme:
Guzel ama birisinin 'Hey dostum SX ile gitar calinmaz, ibanez gr, shecter, felan alman lazim. Ayrica ya lambali ampli ya da katana olmadan ton alamazsin.' demesi gerek...Bu ne, adam sadece gitar caliyor, utandim valla, ekipman en onemli sey olmali, gitar calsan ne, calmasan ne? Oldu olacak, her guzel gitar calana, 'gitarist' diyelim?, 'Yok artik!'...
 
Geri
Üst