Hangi akustik/klasik gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Arkadaşlar merhaba .Gitar çalmaya başlayacağim elektro ve akustik gitara param yetmiyor .300 350 max bütçem var .kursada gitmeycegim kendim evde ogrenicem.Hangi klasik gitarı onerirsiniz ? Teşekkur ederim.
 
Yakın zamanda akustik gitar almayı düşünüyorum. Yaklaşık iki sene önce akustik gitar deneyimim oldu. Klavyesi rahat diye İbanez in 1000 tl lik bir gitarını almıştım. Ama tonu beni hiç tatmin etmeyince ilk bir kaç ay odanın köşesinde durdu hiç çalasım gelmedi, sonrada sattım. İbanezi alırken Martin denemiştim. 3000 civarındaydı fiyatı. Tonu çalımı vs beğenmiştim. İlk akustik gitarım olacak diye o kadar vermiyeyim diye almamıştım. Hata etmişim.
Çok fazla çeşit var denemek gerekli o konulara vakıfım. Aradığım özellikleri yazacağım. En azından dersinizki şu markaya hiç bakma istediğin şey onda yoktur, yada şu markalarda yoğunlaş gibi bir tavsiye aslında benimkisi.
-Öncelikle fiyat olarak 2000 2500 civarı düşünüyorum. Aradığımı bulamassam daha yukarılarada çıkabilirim.
-Sesi açık olmalı. Bazi dinlediklerim kapalı geliyor. Tarif edebildim mi bilmiyorum. Boğuk istemiyorum.
-Çıplak sesi çok gür istemiyorum. Bazı gitarlar daha sessiz oluyor. Sanırım Jumbo tip gitarlar daha sesli.
-Bas ve tizleri dengeli olmalı. Bazı dinlediğim akustiklerde üst mi telin tınısı çok bas geliyor. Onu sevmiyorum.
-Çalımı klavyesi rahat olmalı. Tüm elektro gitarlarım ibanez. Gibson gitar çalmak istesem rahat edemem. Tabiki elektro gitar klavyesi gibi olmayacaktır. Forumlardan okuduğum kadarıyla Lag markanın klavyesi için rahat deniyor gibi..
-Elektro akustik olmalı.
-Gövde tipi cutaway, gövde şekli Klasik yada Dreadnought istiyorum. Jumbo tip istemiyorum.

Hangi marka model dersnizi sizlerinde fikirlerini almak isterim.
Teşekkürler..
 
Martin DRS1 aldım geçenlerde forumdan oldukça memnunum. Gövde yekpare (solid) sapelli, sap lamine huş ağacı, tuşe ve köprü mikarta. Martin sap için kullandığı laminasyon sistemine stratabond demiş işlevsel açıdan sorunsuz ama görsel olarak kişisel biraz ama ben beğeniyorum. Mikarta (richlite) kisimlar ise koyu bor abanoz renginde o konuda da hir şikayetim yok. Ton olarak sapelli maundan daha açık bir ton veriyor, piyanovari ve sesler tane tane geliyor. Ses yüksekliği aşırı değil yeterli. Fishmann preamfi gitarın sesini biraz daha parlak yansıtmakla birlikte oldukça başarılı. Hali hazırda madem siz de beğendiniz Martin gitarları tavsiye ederim.
 
Eko Mia serisini biraz araştır, çok dengeli sesleri var, özellikle amfiye bağlayacaksan muhteşem ses alırsın. Simon & Patrick modellerini de kesin karşılaştır. Bu iki markaya da ikinci el çok uygun fiyata denk gelebilirsin, Ibanez'den sonra ilaç gibi gelecektir.
 
Öncelikle iyi günler.
Çok yakın zamanda gitara başlıyacağım. Gitar türleri hakkında genel bir araştırma sonrası kendime akustik gitarda karar kıldım.
İnternetten almayı düşünmüyorum, "Do-Re Müzik" ya da "Zuhal Müzik" mağazalarından deneyerek almayı düşünüyorum.
Fakat, yine de sizlerin - gitar hakkında deneyimli varsaydığım kişilerin- tavsiyeleriyle aklımda birkaç öneriyle birlikte gitmek istiyorum.
Fiyat aralığım 700-900 (zorlarsam 1000 olabilir.) .
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
 
Herkese iyi günler. 3-4 senedir kendi çapımda klarnet çalıyorum ve bu sene artık akustik gitar da çalmak istedim. Başlangıç için hangi gitarı almam gerektiği hakkında biraz araştırma yaptım ama doyurucu bilgiye ulaşamadım henüz. Aklımda birkaç soru var bilenler yardımcı olursa çok sevinirim. Öncelikle marka üzerinden gitmek doğru mudur? Şu an Fender, Lag ve Takamine arasındayım. Takamine anladığım kadarıyla akustik gitar konusunda epey iyi ancak Fender genel olarak gitarda başarılı; Lag ise fiyat performans ürünleri veren bir marka. Gitarın hangi bölgelerinde hangi ağaç kullanılmalı? Lamine veya masif olması çok şey değiştirir mi?
Bu sorulardan sonra arada kaldığım bir kaç model var:
1- Takamine Gn-10ce ns 1566 TL
Zuhal Müzik

2- Takamine Gd-10ce ns 2000 TL (indirim olacak)
Zuhal Müzik

3- Lag T66dce 1175 TL
Zuhal Müzik

4- Lag T66ace 1306 TL
Zuhal Müzik

5- Lag T80dce 1366 TL
Zuhal Müzik

6- Lag GLA T270DCE 1732 TL
Zuhal Müzik

7- Fender FA-125ce 1378 TL
Fender FA-125CE Dreadnought Laminated Hardwood Klavye Natural Elektro Akustik Gitar

8- Fender CD-60sce 1407 TL
Fender CD-60SCE All Mahogany Natural Elektro Akustik Gitar

9- Fender CD-60ce 1436 TL
Fender CD-60CE Natural Cutaway Spruce Top Nato Back/Sides Fishman Elektro Akustik Gitar
 
Geri
Üst