Emu 1212M ve EmulatorX

Nihayet dun paket geldi; ise gitmem gerekiyordu. Gece 11'den sonra taktim PC'ye. Emulator X'i ve ses bankalarini da install ettim :p
Ilk izlenimler: ses gercekten guzel, MOTU ile ayni ayarda.
Sonar'i actigimda direk ASIO ile basladi kurcalamadim. Projeleri 2ms latency'de bile acabildim, driver'lar iyi :) WDM'lere bakmadim bile :LOL:
Patchmix DSP diye bir mixeri var, biraz fazla komplike geldi gozume.
Hardware efektleri koymak icin filan; ama kim bunlari nicin kullanir, ayri bir soru. Sanirim biraz goz boyamak icin, belki PC uzmanlari birsey yapabilir, bilmiyorum.
Benim icin onemli olan Sonar'in icinden bu fx'lere ulasmak, onu daha cozemedim.
Emulator X hem standalone hem de VST enstrumani olarak sorunusuz acildi. CPU kullanimi VSampler'la ayni gibi. Uzerinde bir suru kontrol var, benim icin fazlasi ile karisik. Sanirim bunlarla bu hardware fx'leri kontrol edebiliyor insan. Emulator X buyuk bir ses bankasi ile geldi :p
Proteus sesleri hakikaten enfes. Cok guzel piano, davul ve yaylilar buldum. CD'lerden birinde hazir beatleri patch olarak yapmislar sanirim hiphop filan tarzi muzikler icin, benim kalem dagil ;)
Emulator X ve PatchMix DSP'nin kullanim kilavuzlari son derece yetersiz. Pdf fileler var neyse.
Emu 1212M 24 bit/192 Khz kapasitesine sahip (192 kullanacak degilim gerci), fiyati kartin $199, ve uzerinde Protools 192deki konverterleri kullanmislar, ben de zaten ona tav oldum. Ust modeli 1820M'de cok giris cikis ve preamplilerde var. Benimki en basit sade modeli. 2 in 2 out, midi in out, spdif, word clock, ADAT, Firewire filan var.
Emulator X'i adam gibi kullanabilirsem, DSP effektleri ile sanirim cok guzel seyler yapmakmumkun. O yuzden extra bir $100 harcadik :evil:
Kullanim kilavuzunun yetersizligi, komplike mixer paneline ragmen, verdigim fiyata gore sanirim cok iyi bir urun :p Tavsiye ederim.
Eger ileride bazi sikintilar cikarirsa burada bildirecegim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Ayni firma yapiyor :D
Bu arada isin komik tarafi karti install ederken, insanlarin tek problemi daha once SB kullandilarsa onun driver'lari problem cikariyormus.
Diger kartlarla beraber calisabiliyor.
Fiyati cok uygun insanin ayri preamplisi varsa, bence uygun bir yatirim.
Tabi biraz kobaylik ediyoruz cok yeni bir urun, birtakim sorunlar cikaracaktir. Umarim cok sorun yasatmaz cunku tamamen yeni bir seri bu kartlar, riski goze aldik :)
 
Burak kac gundur bunu sana sormak geciyordu aklimdan... Ilk izlenimlerinin boyle iyi olmasina sevindim.

Sound on Sound forumunda bu aletle ilgili bir baslik var, mutlaka gormussundur, daha alet piyasaya tam anlamiyla surulmeden baslik iki sayfayi gecti bile. Orada bir takim hayalet hikayeleri okudum ama senin yazdiklarin icime su serpti.

Bende EZbus denen alet var biliyorsun, fiyatina gore oldukca kaliteli ve esnek bir dijital mikser. Onu bilgisayara USB ile baglamak yerine ADAT ile baglarsam 4 adet 96 kHz veya 8 adet 44-48 kHz giris/cikis elde ederim diye dusunerek bir suredir ADAT giris cikisi bulunan bir PCI karti ariyordum. 1212M bunu sagliyor, bunun yanisira hardware efektler var, zimba gibi bir sampler var, bir ton yeni ses var, boyle dusununce fiyat gozume hic de fazla gorunmuyor.

Gelelim senin yazdiklarina...

Anladigim kadariyla hardware efektleri Sonar icinden calistiramiyorsun, yani Sonar icinde DX veya VST efekt gibi belirmiyorlar. O yuzden o
isinamadigin Patchmix mikserine efektleri insert edip, Sonar'dan istedigin kanallarin cikislarini o miksere route etmen gerekiyor gibi geldi bana. Umarim yaniliyorumdur...

Benim de 192 kHz gibi deliliklerim yok, ama kimi ozel durumlarda 96 kHz gerekli olabilir. SOS forumunda birinin yazdigi birsey onem kazaniyor o zaman: soylendigine gore hardware efekt'ler yalnizca 44 veya 48 kHz'de calisiyormus. Bunu deneme firsatin oldugunda bir yazar misin?

Bu konuyu baslattigina pisman olacaksin, sorularimla bayacagim cunku seni :D

Tekar hayirli olsun, gule gule kullan!

NOT: Bu arada dunku mesajlarini eve gelince buldum ve kacirdigim icin cok uzuldum, ama saat epey gec olmustu. Ilk firsatta arayacagim, muhabbet edecegiz ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Doruk; hardware effektler diger frekanslarda da calisiyor bildigim kadari ile ama bazi kisitlamalar oluyor. Sonar'in icinde EmulatorX'i acip one effet uygulayabiliyorsun, ama direk tracklere DX veya VST plugin gibi insert olmuyor sanirim ama daha cok kurcalayamadim. Bugun gelen soundbank'lerle oynadim cok guzel sesler var :)
Diger forumlarda da okudugum kadari ile 48k'da sabit saati yok; o guzel tabi, malum Creative'in diger urunlerinin en buyuk sorunu idi.
Su ana kadar izlenimlerim cok olumlu ama daha kayit bile yapmadim, bir iki hafta icinde hanyayi konyayi gorecegiz :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Kubilay, simdilik EmulatorX'i bu kartlarla satiyorlar ama sanirim ayri software olarakta satacaklar. Dolayisi ile laptop'ta da kullanabilmesi gerekiyor :)
 
DSP veya extra CPU da veriyorlarsa yaninda eyvallah ;) ama su aleti PCI'a bulasmadan 1820M'in icine sigdirip IEEE 1394a/1394b veya en azindan bir USB 2.0 destekleyen mobil bisey yapsalardi guzel olmaz miydi?
 
Bu model basarili olursa kesin yaparlar, zaten simdilerde usb ve firewire moduller cok moda. Bu arada sizin parcayi "leave me" yi dinliyorum :D
 
Burak modasini gectim , benim gibi mobil adamlar icin mecburiyettir :) Yani adamlar cok guzel is basariyorlar evet, harici modul yapiyorlar 1820M gibi, cok guzel..Eee, bu modulu sadece I/O niyetine kullandiriyor, orasi sacmalik iste..Kendi projeleriyle ugrasan insanlar icin cok guzel bir mobile all-in-one cozum olur oysa ki. Umarim yaparlar,biz de faydalaniriz mevzudan..

Fazla dinleme leave me'yi, sarki zaten hatadan gecilmiyor :( Boyle bir kayit yaptigimiz icin utaniyorum valla..
 
Geri
Üst