Tam anlamıyla gitar metodu öğrenmek için ne yapmalıyım?

Merhaba kendi imkanlarımla yaklaşık 4 senedir gitar öğrenmeye çalışıyorum.
Şarkıların akorlarını ezberlediğim zaman çalabiliyorum. Herhangi bir basit parçayı kulaktan çıkartıp çalamıyorum. Soloları tablardan ezberleyip çalıyorum.
Gitarda tellerin adını bilmiyorum ve akorları da Am-Em-Cm vs vs gibi okuyorum hangi akorun hangi nota olduğunu falan vs bilmiyorum.
Sorunum ortada ama istediğim soloyu istediğim şarkıyı ezberleyince çalıp bir yandan herhangi bir ritim üstüne doğaçlama solo atamayınca yada en ufak parçayı kulak vasıtasıyla çıkartıp çalamamak zoruma gidiyor.
Hergün gitarı elime alıp vakit geçiriyorum bildiğim tüm soloları vs çalıyorum.
Benim şimdi hangi yolları izlemem lazım? teknik anlamda diyez bemol vs anlamlarını bilmiyorum bir yerden başlayınca okusam falan direk aklıma bi şarkı geliyor onun solosunun tablarına bakıyorum, çok mu uzun bi diğerine geçiyorum vs vs.
 
Ders alın.
Sizin durumunuzda bir sürü insan var. En büyük hataları, kendi kendilerine uğraşıp zaman kaybetmek.
Ders almak insanlara niye bu kadar zor veya tuhaf geliyor bilmiyorum.
Temel bir takım şeyleri öğrenmek o kadar da zamanınızı almaz, sorduğunuz şeylerin bir kısmı için bir kaç ders almak yeter.
Diğer bazı şeyler ise (akor çıkartabilmek ve doğaçlama çalabilmek) emek verip pratik yaparak ve giderek geliştireceğiniz şeylerdir. Bunlar ne sadece ders alarak olur, ne de hemen yapılabilir. Bu konuda sabırlı olmak zorundasınız. Öğrenip uygulayacak ve zamanla gelişeceksiniz, kısa yolu yok o işin. Ama gerekli bilgileri öğrenirseniz işiniz çok daha kolaylaşır.
 
Geri
Üst