3:10 To Yuma

yumaposter31ue4.jpg


Yönetmen: James Mangold
Senaryo: Stuart Beattie
Hikâye: Michael Brandt, Derek Haas
Oyuncular: Russell Crowe, Christian Bale
Yapım yılı, ülkesi: 2007, ABD
Dağıtım şirketi: Lions Gate Entertainment

Konu: 1800'lerin sonunda adı kötüye çıkmış kanun kaçağı kovboy Ben Wade ve çetesi Güney Demiryollarının en büyük belasıdır. Wade hiç ummadığı bir anda yakalanır ve İç Savaş gazisi Dan Evans'a teslim edilir. Aslında savaş sonrası evine dönüp çiftliğinde sakin bir yaşam süren Evans bu kötü adamı kanuna teslim etmek için gönüllü olmuştur. 3:10 Yuma isimli bir trenle seyahat eden Evans, mahkeme gününe kadar Ben Wade'in can güvenliğinden sorumludur. Farklı dünyalara ait bu iki erkek birbirlerinin bakış açılarından hayata bakmayı deneyeceklerse de, sürdürdükleri seyahat şiddetle sonuçlanacaktır

http://www.imdb.com/title/tt0381849/maindetails
http://www.310toyumathefilm.com/
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=UA8cUdmyvMc
 
başarılı bir western. hatta orjinalini bile geride bırakan bir western olmuş. ama russell crowe'un aksanı pek olmamış. kerata manyak oynamış ama o aksan hiç olmamış.
 
Çok güzel bir film izlemeyenlere tavsiye edelir. Oyunculuk bakımından crowe ve bale cidden iyi oynamışlar. bir diğeri ise filmde ben wayde in sağ kolunun sesine(çetede ondan sonraki adam:D) hastayım o nasıl bir ses tonudur öyle o adam 30 gece filmindede oynuyordu.
 
Vay anasını ben de dün akşam izledim bu filmi, ama bilgisayarda.. :D

Western'i Clint Eastwood sayesinde çok severim ama her Western filmini oturup soluksuz takip eden kitleden değilim. Bu film gayet hoş ama biraz fazla ironik sanki; Wade nasıl insafa geliyor öyle bir anda anlamadım, fazla iyimser geldi daha doğrusu. Fakat silah çekip milleti indirdiği sahneleri müthiş kotarmış Crowe. Yani bu pek onun yeteneği olmayabilir ama acayip hoşuma gitti orada yansıtılan hız ve ustalık bütünlüğü.

Bu filmin gizli golcüsü ise bence kesinlikle yukarıda arkadaşların bahsettiği Charlie Prince rolünde oynayan Ben Foster. FM oynayanlar aynı isimli kaleciyi de hatırlayacaklardır.. :D Vurulduğu sahnede o sırtı Wade'e dönükken suratının aldığı ifade ve pislik/doğallık alaşımı tek kelimeyle harikaydı. Benim en çok aklımda kalan kare ise Tucker'ın gece ateş başında uğradığı vahşetti. Kulaklıkla izledim filmi, o son nefesleri var ya muhteşemdi yani boğazına iki uçlu çatal girerken. Haketmişti ama şerefsiz.. :D

"Even the bad men love their mama's"..
 
Birde filmin sonunda hani christian bale yi öldürüyorlar ya o sırada wayde trenden iniyor adamları ona silahını veriyorlar o sahnede adamlarını öldürüş sahnesi manyak tak tak tak tak diye saydırıyor . orda bende çok pis gaza geldim bana silah verin ulan kovboy gibi giyinip wyade nin yerinde olasım geldi.
bu arada hala o ben wayde nin sağ kolu olan adamın sesini unutamıyorum yahu nasıl bir ses tonudur o öyle süper. :)
 
İnşallah filmi izlemeyenler okumamıştır bu yorumu herşeyi açıklamışsın :D Ayrıca Ben Foster en az başroldekiler kadar harika oynamıştır bence.Film son yıllarda düşüşte olan westerne taze bir kan olmuştur.
 
birde filmin sonunda bir çatışma oluyor ya gibisinden açıklansaymış daha iyi olabilirmiş. böyle filmin sonunu direkt olarak yazmamak gerekiyor. dolaylı cümlelerle anlatılabilir.
 
Daishuman demiş ki:
İnşallah filmi izlemeyenler okumamıştır bu yorumu herşeyi açıklamışsın :D Ayrıca Ben Foster en az başroldekiler kadar harika oynamıştır bence.Film son yıllarda düşüşte olan westerne taze bir kan olmuştur.

ben izlememiştim. hevesim kursağımda kaldı. :?
 
Benim de beğendiğim bir film bu.Yalnız biryerler boş kalmış filmde,düşünmeme ragmen bulamamaktayım o ayrı...
Bir de Russell Crowe'un karakteri Ben Wade'e bayıldım,içinde iyilik bulunan kötüleri seviyorum! :D
 
selamlar..

ilk yapımı en iyi wester yapımları arasında gösterilen filmin yeni çekimi de bi okadar harika olmuş.. son 15dakikası beni benden aldı ben ile dan in kendi aralarındaki konuşmalar öldürücüydü..kesinlikle izlenmesi gerekn bir western hikayesi..
 
---- gompile spoiler içerir----

film, tek bacağını savaş sırasında kaybetmiş bir çiftçinin ailesini geçindirmek adına çırğınışını gösterek başlıyor. burda verilmek istenen mesaj "bakın, zor durumda, ailesi için her şeyi yapar aslandır kaplandır"

sonrak soygun sahnesinde ise ben wade karakterinin ne kadar kötü olabileceğine dikkat çekilerek "bu adam bu karizmayı hakediyor" dedirttiriyor.

olanlar oluyor ve bir şekilde yakalanıyor ben wade abimiz. "iyi" tarafın yaptığı ufak bir katekulleyle de çetesinin takibinden kurtularak yuma kasabasına götürülüyor.

(eneee napıyorum ya ben filmi anlatıyorum, izleyen zaten biliyo)

her neyse film genel anlamda şahane sahnelere karşın akıllardan kazınmayacak diyaloglar da içeriyor biri için.

yuma kasabasındaki otel odasında "size namusun üstüne söz veriyorum ki kasabaya ulaştığım anda karınıza bu parayı vereceğim" sözüne "dan evans" karakterindeki christian bale in cevabı olan "bana namusunuzdan daha büyük bir garanti verin" kapak niteliği taşıyor.

ayrıca filmin sonundaki "ölümüne kankayız" durumuyla tek bacağı olmamasına karşın damdan dama atlamak suretiyle oynanan kovalamaca biraz "bu ne len malkoçoğlu oldu ya " dedirtse de o final sahnesi her şeyi örtbas etmeye yetiyor.

hele ki finalde "charlie prince" karakterinin ben wade in kendisini vuracağını anladığı sahnedeki o yarım saniyelik surat ifadesi tüm filmi özetlemeye yetmiş de artmış

---- gompile spoiler içerir----
 
acayip sıkıcı bir film lakin western durgunluğu değil yani basbağı sıkıcı ve çok kötü bir film ayrıca daishuman arkadaş unforgiven'den sonra western bitmişdir yapılanlar fotoğraf albümüne bakmak gibi olur artık istersen kanlı teklif diye fantastik western var bayağıda hoşdur western seviyorsan tavsiye olsun....
 
elot demiş ki:
acayip sıkıcı bir film lakin western durgunluğu değil yani basbağı sıkıcı ve çok kötü bir film ayrıca daishuman arkadaş unforgiven'den sonra western bitmişdir yapılanlar fotoğraf albümüne bakmak gibi olur artık istersen kanlı teklif diye fantastik western var bayağıda hoşdur western seviyorsan tavsiye olsun....
sana katılmıyorum bence gerilim ve aksiyon çok güzel ayarlanmış.Ayrıca uzun zamandır beklediğim ilginç sonlardan biriydi ayrıca senaryoda etkileyici idi 8)
 
Geri
Üst