Kül Öykü

kül edebiyat dergisinin çıkardığı aylık öykü gazetesi. bilal kolbüken'in herşeyi olduğu bir dergidir ve genellikle genç öykücülere yer vermesiyle destek amacıyla da çok büyük bir görev üstlenmektedir. mesela 7. sayısında seray şahiner ve yavuz ekinci gibi genç öykücülere yer vermesi bunun en büyük kanıtıdır.
açıkçası bu dergiyle öykü, daha çok insana hitap ediyor ve daha çok okunuyor. bu sebeple dergi kadrosunun büyük bir iş başardığını söyleyebiliriz.
 
Birkaç defa inceleme fırsatım olmuştu... Bahsettiğin gibi yeni edebiyatçılara yer verilmesi, şu kısır dönemde iyi bir şey.
 
Derginin bu ayki sayısını edindim bugün. Oldukça sağlam ve derin bir dergi olduğunu söylemeliyim ancak zevklerim doğrultusunda genel içeriğinin pek ilgimi çektiğini söyleyemem. İşçi öykülerini dikkatle okudum, çok da hoşuma gitti. Bunun dışında beğendiğim yazılar Kosmik Yumurta ekinde işin aslı. Nobel konuşmaları'nda Pablo Neruda'nın metni ile Şiddetten Arınmış Anarşizm: Bir Sosyal Terpinin Ötesine Geçen Politika yazısı oldukça dikkat çekici.
Ve en nihayetinde dergiyi alma sebebim; en yakın arkadaşlarımdan Barış'ın Cem Emüler röportajı ile Onur'un yazısı. Özellikle Onur'un yazısı, katılamadığım noktalar da olsa dili kullanış biçimiyle kendini okutuyor mutlak suretle.

İlgililerine şiddetle öneririm...
 
Geri
Üst