elektro gitar üzerine dijital vinly kaplaması?

merhabalar,
elimizde cnc tezgahından çıkma bir adet akça ağaç'tan elektro gitar gövdesi bulunmakta. Bilinen air brush ve boyama teknikleri dışında acaba bu gövdeye araba kaplamasında kullanılan dijital baskı yapılmış cast folyo ile kaplama yaparsak ve bu kaplamanın üzerine vernik atarsak acaba bu gitarın sustaininde ne gibi etki yapar.

Yani yapacağımız iş, boya,vernik, cila olaylarını es geçip. direkt olarak tasarımını yapıp dijital baskı folyosuna bastırdığımız malzemeyi kaplama yapıp, üzerine vernik atarsak sonuç ne olur. hiç deneyeniniz oldumu acaba.. .
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
yapışkanının çözülmesi, malzemenin etiket gibi algılanması. vs gibi yorumlarınıza dayanarak bu cast folyo kaplaması hakkında pek fikir ve bilgi sahibi olmadığınız kanısına vardım arkadaşlar.
Sonuç itibari ile, eğer bahsettiğim malzeme ile kaplama yapıldığında ve üzerine vernik işlemi uygulandığında görünen görüntü pek gıcır bir görüntü olacaktır. Örn. gitarınızın üzerine sevgilinizin resmini koymak istiyorsunuz, ama nasıl?. bu mümkündür. fakat bu mümkün olan şey, acaba gitarın sustain ayarını etkilermi, bunu merak ediyorum.

Çıplak ham bir gitar gövdesine giydirme diye tabir ettiğimiz cast folyo işlemini yapacağız (tabi bu folyo dijital baskı yöntemleri kullanılarak gitar gövdesine yapılacak desen,resim vs tasarımlarının basılı hali ile) ne kadar ne anlatabildim bilemiyorum ama eğer foruma resim yükleme olayını çözebilseydim eğer malzemeyi göstermek isterdim size.. ne varki zaten kardeşimin kullandığı üyelik yolu ile yazıyorum size bunları.. . ben bir reklamcıyım, her ne kadar ailede bir ney ve elektro çalan bireyler olsada ben her hangi bir müzik aleti çalmasını falan bilmem, sadece dinlerim, bonjovi,satriani, s.vai. falan dinlerim.

ne kadar ne anlatabildim bilemiyorum ama bu gibi gitar üzeri malzeme kaplamaları, boya, vernik, cila vs gibi hadiseler sustain denilen olayda, yani sesin madde üzerindeki dolaşımını etkiyecek olması çok önemli bir husus. bu yüzdendir ki önemli bir konudur, ve hadisenin bir sticker yapıştıma olarak algılanmamasında büyük fayda var diye düşünüyorum.. .

alet edevat olarak, bir elektro gitar yapmak için gerekli makina ve teçhizata sahibim, anlamadığım şu sustain hadisesi. eğer başarabilirsem kişiye özel biçim ve desen tasarımlı gitar yapmak. bu konuyu bi kaç gündür araştırıyorum. çokçada vaktim var. işi aceleye getirmek gibi bir durumumda yok. işin ilmini öğrenene kadar da sabredebilirim. öyle aman bir gitar yapayımda nasıl olursa olsun , piyasada sallansın gibilerinden bir durum içinde ve durumun oluşturduğu rehavetin nasibinden arta kalan bu işten para kazanmalıyım gibi arzularım yok. Hani ne derler bir hobi meselesi. bu ihtiyaca ihtiyatla yaklaşmakta ve fikir ve düşüncelerinizi bekliyorum.
 
Fikrimce; Sustain e öle kulakla anlaşılcak bir etki yaratmaz diye düşünüyorum. Akrilik'ten gitar yapıyorlar, Krom kaplama yapıyorlar, Kumaş giydirip finish atıyorlar. Senin dediğin gibi yapsak bir sıkıntı olacağını sanmıyorum denemekte yarar var. CNC'n varsa cok büyük kayıp değil sanırım biraz denemek.
Kolay gelsin.


Ayrıca eklemek istiyorum;
İngilizcen varsa, jemsite.com sitesinin forumunda bu konuyu danışabilirsin. Birde projectguitar.com vardı yanılmıyorsam.
Saygılar.
 
Denemeye deger.
Yalniz aklima soyle birsey geldi,ismini bilmedigim bi makina var(tv de gordum) direkt malzemenin ustune baski yapiyor,printer gibi.Yapabiliyorsaniz dogrudan gitari boyamak daha iyi olur bence.
 
Herşey denenebilir, akrilik fikride gayet saçmaydı ama tuttu yapıyorlar bir kaç markanın farklı modelleri mevcut dimi :)

Tamamen deneme yanılma. Kolay gelsin
 
sanırım bu zamana kadar deneyeniniz olmamış, anlaşılan yapıp denemekte fayda var. benim fikrimcede kulakla duyulacak kadar çok bir etki yapmayacağı kanaatindeyim. yinede yapıp görmeli.. . inşallah şubat,mart gibi başlayıp bitirmeyi planlıyoruz.. . kısmet olursa modelleme, ve montaj işlerini bitirdikten sonra sizlerle de paylaşırız bitmiş halini.. .
az önce kardeşimin bir gitarda beyendiği deseni kendi gitarına uyguladım bilgisayarda. .. cort marka bir gitarı var.. gitar şu an burda olmadığı için kaplamasını yapamadık. daha doğrusu yapacağımız desen de pek öyle kaplama falan değil. . bir çeşit (sticker) altın sarısı folyo kesim olacak.. . inşallah p.tesi günü bunuda yapıp bitmiş halini upload ederim buraya.. .
my.php
[/URL]

bu resim bilgisayarda tasarlanmış halidir.. . tabi bundan sonraki işlerde amacımız resimli kaplamalar
 
sticker ı tek parça olarak kaplayacaksan (desenlerin dışını kesmeden ) carved olduğu için gitar bazı şekilsizlikler olabilir ona dikkat etmende fayda var

*resim kaplamada carved olayı (gövdenin bombeli olması) sana fotoğrafların şeklinin bozulması olarak sorun açabilir
 
p.tesi gönderirim demiştim ama işten güçten anca vakit bulup bu gün yapabildik.. . gitarın son hali budur.. . sticker kaplama (altın rengi) olarak yaptık.. . biz sevdik, beğendik.. siz nasıl buldunuz bilmem.. . yanında ampi ve prosesörü ile.. .

my.php
[/URL][/img]

my.php
[/URL][/img]
 
Güzel gözüküyor ancak bir şey sormak istiyorum. Stickerların kenarları tam düzgün değil gibi yani nasıl anlatsam sanki çözünürlüğü düşük bir bilgisayarda resime bakmak gibi. Fotoğraftan dolayı mı o şekilde gözüküyor yoksa normalde de öyle mi?
 
Geri
Üst